Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10930

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Λειτουργία σχολείων με όρους επιχείρησης

Προωθούν ένα σχολείο που θα λειτουργεί με τους όρους επιχείρησης, αυτόνομα και ανταγωνιστικά, που σημαίνει σπάσιμο του ενιαίου της εκπαίδευσης και υποβάθμιση της μόρφωσης.


ΣΕΛ.  13
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ
Μεγάλο εργατικό διεθνιστικό γεγονός

Ολοι στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στο Τάε Κβο Ντο στις 6.30 μ.μ. Υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους συνδικάτων απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  16

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Με την κατάργηση νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας, ξεκινά η σύνθλιψη δημόσιων υπηρεσιών Υγείας που περιλαμβάνει το σχέδιο των συγχωνεύσεων.Ταυτόχρονα συγχωνεύονται μονάδες στο εσωτερικό των νοσοκομείων με κριτήρια κόστους-κέρδους και όχι με βάση τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες, καθιερώνονται συνεργασίες μεταξύ νοσοκομείων, με ανταλλαγή μονάδων και προσωπικού, καθιερώνοντας εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Αυτές οι δραματικές ανατροπές - «διαρθρωτικές αλλαγές» τις αποκαλεί η κυβέρνηση - θα λειτουργήσουν με φόντο και τη θεσμοθετημένη ολοήμερη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου και τη συγκρότηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όπου τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και η παροχή των υπηρεσιών στο λαό θα περιοριστεί σε ένα ελάχιστο πακέτο με βάση τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης - μέσω του ΕΟΠΥΥ - δημόσιου και ιδωτικού τομέα, μερίδιο σε «φιλέτα» των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας διεκδικούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απάντησαν στην ποινικοποίηση των αγώνων τους

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χτες η πεντάωρη στάση εργασίας από τους ναυτεργάτες της Καβάλας, που διαμαρτυρήθηκαν γιατί στο εδώλιο του κατηγορούμενου οδηγήθηκαν 25 μέλη του σωματείου τους, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία συμμετοχής σε απεργία.


ΣΕΛ.  15

Συνένοχοι

Σικέ «καυγάς» μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνεπικουρούμενων από το ΛΑ.Ο.Σ., και απύθμενη υποκρισία και πρόκληση απέναντι στο λαό για το ποιος έχει την ευθύνη της καταδίκης του λαού να ζει στην κόλαση της εκμετάλλευσης και της κρίσης, προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι συνυπηρετούν μια πολιτική ταξική μέχρι το μεδούλι, που ενισχύει τα μονοπώλια. Οταν είναι πλέον πασίγνωστο πως για την ακρίβεια, τα λουκέτα των μικρών επιχειρήσεων, την ανεργία, το χρέος και την κρίση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι. Ολοι μαζί κρύβουν την αλήθεια και αθωώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους - καρτέλ, τις τράπεζες και την ΕΕ, αφού μαζί υπηρετούν την ισχυροποίηση και την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ υπάρχει μεταξύ τους ουσιαστική συναίνεση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει από ποιον δρόμο θα τον οδηγήσουν μόνιμα στην πτώχευση. Τώρα να τους εγκαταλείψει, να οργανωθεί και αντεπιτεθεί στο δρόμο που του προτείνει το ΚΚΕ, για να τους εμποδίσει, για να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια με τη δική του εξουσία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να γλιτώσει από τα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να υπάρχει ανάπτυξη προς όφελός του.



ΧΙΟΣ - ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ
Σχέδιο για χοντρά «ανεμοκέρδη»

ΣΕΛ.  20
«ΚΑΛΑΘΙ» ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Παραπλάνηση των αγροτών

Η παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στη «φιέστα» που στήνεται αύριο, Κυριακή, για τον επίσημο γιορτασμό του Κιλελέρ, καθώς και η ομιλία του, αμέσως μετά, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για το περιβόητο περιφερειακό «καλάθι» αγροτικών προϊόντων, εντάσσονται σ' ένα γενικότερο κυβερνητικό προπαγανδιστικό σχέδιο για τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του αγροτικού κόσμου.


ΣΕΛ.  21
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

ΣΕΛ.  8  -  9
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ενάντια σε επιβάτες - ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη ζημιά στο κανάλι του Μόρνου

ΣΕΛ.  23
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αρνήθηκε βίζα σε αντιπροσώπους της ΠΣΟ

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ