Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9718

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα που δημιουργεί η νέα ΚΑΠ
  • Πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις αρνητικές επιπτώσεις της ΚΑΠ στη φτωχή και μεσαία αγροτιά.
  • Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με στόχο την κορύφωσή τους κατά τη διάρκεια του γιορτασμού του Κιλελέρ.

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν την κυβερνητική επίθεση κατά του κινήματος φοιτητών και σπουδαστών, να σταθούν στο πλάι τους, γιατί είναι δικό τους συμφέρον να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικά και μαζικά, διαδήλωσαν και χτες φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα ότι ο νόμος - πλαίσιο, η ιδιωτικοποίηση και η υποβάθμιση των σπουδών, οι ταξικοί φραγμοί που θα φέρει είναι καταδικασμένα από την πλειοψηφία των φοιτητών, σπουδαστών και όλου του λαού! Παρά και κόντρα στις προβοκάτσιες και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κυβέρνησης και ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τους αγώνες, ήταν και πάλι χιλιάδες στην κινητοποίηση ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ στην εκπαίδευση, που προωθούνται σε αγαστή σύμπνοια με το ΠΑΣΟΚ. Αποφασισμένοι να δυναμώσουν την πάλη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος όχι μόνο για το μπλοκάρισμα αυτών των μέτρων, αλλά για Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν επιθέσεις των ΜΑΤ, συλλήψεις διαδηλωτών φοιτητών έως και πυροβολισμοί(!) προκειμένου να καμφθεί με την τρομοκρατία το φοιτητικό κίνημα. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν την κυβερνητική επίθεση και να δυναμώσουν τον αγώνα, «γιατί είναι δικό τους συμφέρον να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που παραδίδει ολοκληρωτικά την έρευνα και τα πανεπιστήμια στο κεφάλαιο».

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΣΕΛ.  8   -   11

Σε υπηρεσία...

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα. Προπαγάνδα και κουκουλοφόροι αλληλοτροφοδοτούνται σε ιδέες και πράξη. Λες και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. ΄Η μήπως είναι; Για τα κανάλια ο λόγος. Που από προχτές ταύτιζαν τις κινητοποιήσεις με τη δράση των κουκουλοφόρων. Και αξίωναν ανοιχτά να υπάρξει βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας για να κατασταλεί αυτό που κατά την εκτίμηση των αφεντικών τους συνιστά παρανομία: Το φοιτητικό κίνημα, που με εξαιρετική ωριμότητα αποκρούει τη μία μετά την άλλη και τις προβοκάτσιες και τους τραμπουκισμούς. Προχτές, όλους τους μεγαλόσχημους δημοσιολόγους των καναλιών τους έπιασε ο πόνος για το φοιτητικό κίνημα. Αφορμή οι φουσκωτοί της ΔΑΠ και η απάντηση των φοιτητών. Ηθελαν με κάθε τρόπο να περάσουν τη θέση ότι δεν υπάρχει φοιτητικό κίνημα, παρά κάτι μειοψηφίες που δέρνουν. Χτες είχαν τους ρεπόρτερ τους στα σημεία που η Αστυνομία είχε στήσει «παγίδες συλλήψεων». Είδαν ότι κανένας ειδικός φρουρός δεν απειλήθηκε. Είδαν ότι οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό. Και επέμεναν για το έκνομο της διαδήλωσης. Εκνομοι είναι αυτοί και τα αφεντικά τους!



ΠΑΜΕ
Ενταση δράσης για τις Συμβάσεις

Με συσκέψεις συνδικάτων και εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς, προετοιμάζουνται τα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και η απεργία στις 29 του μήνα για τις κλαδικές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ