Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάρτη 2002 - αριθ. φύλλου: 8215

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ και λαϊκή παρέμβαση

Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, η τακτική του ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις κυρίως σε ό,τι αφορά στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου, ήταν μερικά από τα ζητήματα, γύρω από τα οποία ξετυλίχτηκε η συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με το δημοσιογράφο Ν. Χασαπόπουλο, στην εκπομπή του «Εβδομη Μέρα», στη ΝΕΤ, προχτές Κυριακή. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη τη συνέντευξη.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Ανατρέπουν ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ - ΑΠΑΤΗ την Κοινωνική Ασφάλιση

Μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ, στις 9 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Εναρξη της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης συνιστά ο σημερινός διάλογος της απάτης, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, των εργοδοτικών οργανώσεων και των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σε συναγερμό καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και υπογραμμίζει ότι ο «διάλογος» είναι ο Δούρειος Ιππος για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια. Στο τραπέζι του παζαριού δεν προσέρχονται σήμερα δύο πλευρές. Προσέρχονται μόνον όσοι προωθούν τη ριζική ανατροπή των εργατικών κατακτήσεων. Οσοι βάζουν πλάτη, για να αφαιρεθούν ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Εκεί θα ακουστούν, μόνο τα αιτήματα του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου. Θα προβληθούν οι αξιώσεις, για το τι θα δώσουν οι εργαζόμενοι, τι θα χάσουν.

Η φωνή της εργατικής τάξης, τα αιτήματά της και τα δίκια της θα ακουστούν έξω απ' αυτήν τη συνάντηση. Στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου το ΠΑΜΕ διοργανώνει μαζική διαμαρτυρία στις 9 το πρωί.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΓΑΛΑΤΣΙ
Δυναμικό «όχι» στα τηλεοπτικά σκουπίδια

«Θέλουμε να ζούμε δημιουργικά χωρίς τηλεσκουπίδια και ναρκωτικά», «ΜΕGΑ - μπαρ, MEGA - βιασμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «Κανάλια - εταιρίες ακούστε το καλά, όχι στα σκουπίδια τα τηλεοπτικά», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς της περιοχής, καθώς και οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα έξω από το χώρο, όπου θα «έβγαινε» το «Μπαρ» και έκαναν «καθαρό» ότι τα τηλεσκουπίδια δεν έχουν θέση στην περιοχή τους. Με πανό και πικέτες και με μεγαλύτερο όπλο το πείσμα τους για μια καλύτερη ζωή, «κύκλωσαν» το χώρο και «σφράγισαν» το κατάστημα στο Γαλάτσι, στέλνοντας το «MEGA» και το «τηλεσκουπίδι» του στη ...Συγγρού.


ΣΕΛ.  3


ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέα αγωνιστικό ξεκίνημα

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, η παναγροτική κινητοποίηση στην πόλη της Καρδίτσας. Ο πανελλαδικός αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ θα γίνει την Κυριακή 31 Μάρτη, με μεγάλο συλλαλητήριο στη Λάρισα


ΣΕΛ.  27
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμάκωση άνευ ορίων

Τις αιματηρότερες στιγμές της ζει η δεύτερη Ιντιφάντα, με τους νεκρούς και τους τραυματίες εκατέρωθεν να αυξάνουν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μιλά για «πραγματικό πόλεμο κατά αιμοσταγών εχθρών»


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σ' όλο τον κόσμο, στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αποφάσισε η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στη συνεδρίασή της στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ