Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 1999

"18 ΑΝΩ"
Απόψε η συναυλία - ελπίδα ζωής

Σήμερα στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η συναυλία συμπαράστασης στους 14 θεραπευτές της κοινότητας "18 ΑΝΩ", στο "Ρόδον" (Μάρνη 24) με τους Ο. Περίδη, Μ. Λιδάκη, Π. Θαλασσινό, Β. Καζούλη, Μ. Πασχαλίδη, "Βάλια Κάλντα" και τους "Αχαιούς". Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΣΕΛ.  32

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΩΣΙΒΙΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ
στην κυβέρνηση από στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΝ

Η αγωνία του "μαύρου μετώπου" δεν είναι φυσικά για το λαό και τη χώρα, αλλά μόνο για την πορεία της ΟΝΕ και τη νέα ΝΑΤΟική τάξη!

Πρώτα έτρεξαν σε βοήθεια της κυβέρνησης ξένα κέντρα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πήραν τη σκυτάλη οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, που κυβερνούν στην πραγματικότητα τη χώρα, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και οι ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ, προσπαθώντας να βγάλουν την κυβέρνηση Σημίτη από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει. Σε συνέχεια, αφού έπεσαν στο κενό προσπάθειες και πιέσεις να τους στηρίξουν ανοιχτά διανοούμενοι και καλλιτέχνες - εκτός ορισμένων εξαιρέσεων - γέμισαν τον τόπο με ψευτοπατριωτικά συνθήματα και προπαγάνδα περί κινδύνων για τον περιβόητο "εθνικό στόχο της ΟΝΕ". Αφού και έτσι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν τη λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση, που συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς σε όλη τη χώρα, άρχισαν πλέον να αναζητούν απεγνωσμένα στήριξη "εκ δεξιών", από τους Μητσοτάκη, Σουφλιά, Αβραμόπουλο, Κοντογιαννόπουλο και άλλους της ΝΔ, αλλά και "εξ αριστερών", από διάφορα στελέχη του ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Κύρκο κ.ά.

Το λόγο πλέον τον έχει μόνο ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία, που πρέπει και μπορεί να καταδικάσει αυτό το "μαύρο μέτωπο" που απειλεί τη χώρα και το λαό.


ΣΕΛ.  2,    3,    5   -   7

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σχέδια παραπλάνησης από το ΝΑΤΟ

Οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Κεντρικής Μακεδονίας ως ορμητήριο προώθησής τους προς την ΠΓΔΜ. Από εκεί σκοπεύουν να επέμβουν στη γειτονική Γιουγκοσλαβία με αφορμή τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο. Χτες ο υπουργός Πληροφοριών της Γιουγκοσλαβίας αποκάλυψε σχέδιο παραπλάνησης της διεθνούς κοινής γνώμης, για να δοθούν οι αφορμές στον ιμπεριαλισμό να προωθήσει τα σχέδιά του στην περιοχή. Διαμαρτυρίες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες από μαζικούς φορείς.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορά

Ο Δημήτριος Βέης από τον Μανταμάδο Λέσβου προσφέρει στην ΚΟΒ Μανταμάδου 1.000.000 δρχ. για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων της.



ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ
Απεργούν σήμερα οι ναυτεργάτες

"Δένουν" σήμερα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες στα λιμάνια τα τουριστικά πλοία, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών


ΣΕΛ.  15
ΕΥΑΓΓ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Και νέα στοιχεία στο φως...

Και νέα στοιχεία, σχετικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης και την πραγματική δράση του στην περίοδο της Κατοχής, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο Β. Κεδίκογλου


ΣΕΛ.  3
"Πάγωμα τιμών" χωρίς τον ξενοδόχο...

Την ώρα που ο Ευάγγ. Βενιζέλος υποστήριζε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε νέες "συμφωνίες κυρίων" για το πάγωμα των τιμών, οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών ξεκαθάριζαν πως οι τιμές δεν μπορεί, παρά να διαμορφώνονται με βάση τα στοιχεία κόστους και τις συνθήκες της αγοράς...


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ