Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11470

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην πανεργατική απεργία της 20 Φλεβάρη να «νεκρώσουν» τα πάντα

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
Προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων

ΣΕΛ.  23

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των αιτημάτων της αγροτιάς

Η φτωχομεσαία αγροτιά βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που την καταδικάζει σε φτώχεια και ξεκλήρισμα. Μέσα από νέους φόρους και χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μόνο το 2013 τους αφαιρεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά επίπεδα. Με τις απελευθερωμένες αγορές από τις πολιτικές της ΕΕ, θα γίνουν ακόμα φτηνότερα τα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων κληρούχων, όσων έχουν απομείνει, θα 'ναι δεδομένη. Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα άμεσα, δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα της αγροτιάς, για μείωση του κόστους παραγωγής, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης, κατάργηση των χαρατσιών και φόρων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα 48ωρη απεργία από σήμερα τα ξημερώματα

Με νέα 48ωρη απεργία που αρχίζει σήμερα στις 6 το πρωί του Σαββάτου εντείνουν οι ναυτεργάτες την απεργιακή μάχη που ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη, υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στη σφοδρή επίθεση κεφαλαίου και συγκυβέρνησης, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους στα καράβια.


ΣΕΛ.  16

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση προωθεί τη συγκέντρωση της γης

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο ενιαίο φόρο για τα ακίνητα τον οποίο σκοπεύει να επεκτείνει και στην αγροτική γη. Σκοπεύει μέσα από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης να υπερφορολογήσει τη μικρή ακίνητη περιουσία, αστική και αγροτική, από τη στιγμή που η μεγάλη ακίνητη περιουσία μπορεί να φοροδιαφεύγει νόμιμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας σειράς σχετικών φορολογικών διατάξεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιταχύνει με αυτόν τον τρόπο τη συγκέντρωση της γης σ' όλο και λιγότερα χέρια και την αλλαγή χρήσης της, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων.



ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται

ΣΕΛ.  22
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα

ΣΕΛ.  32
ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση

ΣΕΛ.  18
ΣΥΡΙΑ
Ισραηλινές προετοιμασίες για ευρύτερη ανάφλεξη;

ΣΕΛ.  24
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στοιβάζουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες

ΣΕΛ.  22
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αφαιρέσει ο λαός εφεδρείες και δυνάμεις από το κυρίαρχο σύστημα

Οι πιο διστακτικοί και φοβισμένοι σήμερα μπορούν να γίνουν πολύ πιο ηρωικοί απ' αυτούς που φαίνονται ηρωικοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Το ζήτημα είναι ο λαός να ξεκαθαρίσει τι φταίει για την κρίση, ποια είναι η διέξοδος, κι αυτό που λέμε: Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου, ριζική ανατροπή όχι μιας κυβέρνησης, αλλά μιας εξουσίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ