Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9792

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την 3η Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που θα γίνει στις 16 και 17 Ιούνη στην Αθήνα. Χτες, για τα οργανωτικά ζητήματα, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα παρακολουθήσουν και δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  39

Αποδείχτηκε ίδιο το «ΠΡΑΣΙΝΟ» και «ΓΑΛΑΖΙΟ» κράτος...

Οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε η ΝΔ, η νέα «διοικητική δομή» της χώρας και η ριζική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους δημόσιους υπαλλήλους αποτελούν νέα αντιδραστικά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Αυτοί είναι στόχοι και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή στρατηγική

Προσπάθεια να ενταθεί η δικομματική πόλωση και το ψευτοδίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου», στοχοπροσήλωση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, πακετάκια «παροχών» και «προτάσεων» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της αξιωματικής «συμπολίτευσης» του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το στίγμα των προεκλογικών ομιλιών στις περιοδείες των τελευταίων ημερών από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το «γαλάζιο» κράτος αποδείχτηκε ίδιο με το «πράσινο» κράτος, επισημαίνει το ΚΚΕ. Και στη Δημόσια Διοίκηση η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την ίδια πολιτική. Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η ΝΔ για μετά τις εκλογές είναι αντιδραστικά μέτρα, που απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ, για να κάνουν πιο αποτελεσματική την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτοί είναι στόχοι και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή στρατηγική.

Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα από τη Θεσσαλία, στηριζόμενο στη δικαίωση της πολιτικής του και προσβλέποντας στην κατάκτηση της λαϊκής εμπιστοσύνης για την ουσιαστική διέξοδο και την εναλλακτική λύση που προτείνει.


ΣΕΛ.  8   -   9


2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ
«Αγωνιζόμαστε και δημιουργούμε... »

Από Παρασκευή 22 Ιούνη έως Κυριακή 24 Ιούνη θα γίνει το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Θέατρο Φοίνικα του Περιστερίου.


ΣΕΛ.  35
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
«Μαχόμενη»... η ψήφος των δημοσιογράφων

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να αξιοποιήσουν τις εκλογές, που αρχίζουν αύριο, για να στείλουν μήνυμα αντίστασης.


ΣΕΛ.  38
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επικίνδυνη η εμπορευματοποίηση

Πέθανε τρόφιμος στο «Δρομοκαΐτειο», στο Νοσοκομείο Μεταξά σημειώθηκε «μπλακ άουτ», στο Νοσοκομείο Κομοτηνής σταματά η αιμοκάθαρση νεφροπαθών και στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας, παιδίατρος έφτασε στα όρια της εξάντλησης.


ΣΕΛ.  40
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Να σταματήσει η παράδοση δασών και παραλιών στο κεφάλαιο

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και οι υποκριτικές κραυγές για μέτρα προστασίας δίνουν και παίρνουν. Το φυσικό περιβάλλον είναι θύμα της πολιτικής εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, με δύο δυναμικές παρεμβάσεις την Κυριακή το πρωί σε Αλιμο και Τατόι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαίτησαν να σταματήσει η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο δασών, δασικών εκτάσεων και παραλιών και να αποδοθούν στους εργαζόμενους! Στις φωτογραφίες: Από το «άνοιγμα» της παραλίας στον Αλιμο (πάνω)όπου οι λουόμενοι δεν πλήρωσαν εισιτήριο και από την κινητοποίηση στο κτήμα Τατοΐου (κάτω)...


ΣΕΛ.  13,   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ