Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10064

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΚΚ Κούβας και είχε πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Στη διάρκεια της επίσκεψης το ΚΚΕ τιμήθηκε για την έκφραση αμέριστης αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, με τη βράβευση της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, η οποία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε επίσης συναντήσεις με πολλά στελέχη του κόμματος, του κράτους και μαζικών λαϊκών φορέων.


ΣΕΛ.  5

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η δική του συμμαχία για την εξουσία
  • Την Τρίτη 6 Μάη, η Αλ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 8.30 μ.μ.
  • Την Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 8.30 μ.μ., μεγάλη πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συνεχίζεται η νέα πορεία του ΚΚΕ στο λαό, με τον οποίο συζητά διεξοδικά την πρότασή του συμμαχίας και εξουσίας, την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όχι γενικά και αόριστα ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, που άλλωστε είναι και πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Απέναντι σ' αυτήν την ανάγκη, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσουν την ανάγκη μιας άλλης δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος.
  • Το ΚΚΕ αναδεικνύει το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, τονίζοντας πως υπάρχει δρόμος νίκης, αν ο λαός γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αρνηθεί την προσαρμογή, τη συναίνεση, την ανοχή. Αν επιδείξει απειθαρχία και ανυπακοή, οργανώσει την αντεπίθεσή του με πείσμα και με σχέδιο, κατανοώντας πως δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν: `Η με τα μονοπώλια και την αστική τάξη ή με το λαό και την ταξική πάλη, την κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς παραγωγούς, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

ΣΕΛ.  3,    16   -  17

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
Με γερά εφόδια και νέες δυνάμεις κλιμακώνουμε τους ταξικούς αγώνες

Παίρνοντας δύναμη από την Εργατική Πρωτομαγιά, τις δεκάδες μικρές και μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της εργατικής τάξης στα συνδικάτα. Για τη βελτίωση της λειτουργίας τους, το δυνάμωμα των δεσμών τους με τους εργαζόμενους, για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δουλειά, το μεροκάματο, την Υγεία, την Υγιεινή και Ασφάλεια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την εργατική οικογένεια. Δίνει απαιτητικά τη μάχη για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, που μαρτυράει στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  7  -  9


Για το Μάη του 1968 στη Γαλλία

ΣΕΛ.  11  -  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ