Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10755

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα της ΚΕ προς τις λαϊκές δυνάμεις που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ επειδή παλεύουν για καλύτερη ζωή
  • ΚΚΕ: Ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι, διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των εργατικών αγώνων με πολύμορφες πιέσεις και δικαστικές.
  • ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να σαρώσουν στην πράξη τις πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να πρυτανεύσει ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Η κυβέρνηση έφερε απεργοσπαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαποί τουρίστες θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση που μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα απ' όσο σκόπευαν, εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που διευρύνει το απεργοσπαστικό εκβιαστικό οπλοστάσιο κράτους και εργοδοσίας σε βάρος των απεργιακών και αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, που στόχο έχει να επεκταθεί παντού.


ΣΕΛ.  15

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύσκεψη για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την ερχόμενη Τετάρτη, 1η του Σεπτέμβρη, διοργανώνει σύσκεψη για την οργάνωση και τον αγωνιστικό συντονισμό της κοινής πάλης των εργατών με τους μικρούς ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες, με στόχο την προστασία του βιοτικού επιπέδου της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που δημιουργεί και οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, και με προοπτική την κοινωνική συμμαχία.


ΣΕΛ.  3

Βαθιά γελασμένοι

Προχτές στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι «καλεί τον κόσμο να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, προτείνει τη χρεοκοπία της χώρας, ότι η διάσωση της χώρας αφορά όλους μας». Βεβαίως ο λαός οδηγείται σε χρεοκοπία με τη μείωση μισθών - συντάξεων, την υπέρογκη αύξηση φορολογίας και τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα μικρομάγαζα κλείνουν. Οι καπιταλιστές κερδοφορούν, η κυβέρνηση τους ενισχύει. Οι εφοπλιστές μέσα στο 2010 επένδυσαν 11 δισ. δολάρια για ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, η Εθνική Τράπεζα αγόρασε το 20% της «Στοπάνσκα Μπάνκα» της ΠΓΔΜ. Οι τράπεζες έχουν κρατικό πακέτο 78 δισ. ευρώ. Καθαρά κέρδη επιχειρήσεων το πρώτο εξάμηνο 2010: ΔΕΗ 347,9 εκατ. ευρώ, ΟΠΑΠ 251,9 εκατ., Εθνική Τράπεζα 146 εκατ., Τράπεζα Πειραιώς 37 εκατ., ΤΙΤΑΝ 68 εκατ. ευρώ. Η διάσωση της χώρας, δηλαδή των καπιταλιστών, δεν αφορά όλους. Το ΚΚΕ παλεύει να σωθεί ο λαός. Μόνο αν χρεοκοπήσουν οι καπιταλιστές θα σωθεί ο λαός. Χτες ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ είπε ότι ο Αντ. Σαμαράς «κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς σε ένα συνασπισμό εξόδου από την κρίση», αναπαράγοντας προβοκατόρικα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου περί δήθεν συνεργασίας ΚΚΕ - ΝΔ στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Την αθλιότητα συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας: «Παρατηρούμε το φαινόμενο η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, να προσπαθεί να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια λογική αντι-μνημονίου». ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε αντιΚΚΕ συμπαιγνία επειδή λαϊκές δυνάμεις τους αποστρέφονται. Ξέρουν ότι πολιτικά το ΚΚΕ το χωρίζει άβυσσος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που συμπλέουν. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως θα σπιλώσουν το ΚΚΕ, θα εμποδίσουν το λαό να συσπειρωθεί στην πολιτική του, με τέτοιες ύπουλες μεθόδους.



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αποκρουστική για το λαό η κοινή στρατηγική τους

ΣΕΛ.  6
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗΣ
Κατάργηση διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ!

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Επιδιώκουν να εκτοπίσουν τους μικρούς ΕΒΕ

ΣΕΛ.  13
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ
Ενα ακόμα έγκλημα σε βάρος λαού και νεολαίας

Η νομιμοποίηση και η γενικευμένη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου, που περιλαμβάνει το μνημόνιο και προωθεί η κυβέρνηση, με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων για το κράτος, είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Είναι ένα ακόμα δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού και των πολιτικών ηγεσιών που τον υπηρετούν, το να θεωρούν τον τζόγο παράγοντα ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ