Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Μάη 2005 - αριθ. φύλλου: 9187

«Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός»
Ευχαριστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ

Προς όλους όσοι συμμετείχαν στο προσκύνημα και την κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη και εξέφρασαν με όποιο τρόπο τη θλίψη τους.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ευχαριστεί τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους, εργάτες και εργάτριες, αγρότες και νεολαίους, άλλους εργαζόμενους, για τη συγκινητική συμμετοχή τους στο λαϊκό προσκύνημα και στην κηδεία, ή την έκφραση της θλίψης τους, με το δικό του τρόπο που επέλεξε ο καθένας και η καθεμιά, για το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, σ. Χαρίλαου Φλωράκη.

Ευχαριστεί επίσης τους εκπροσώπους των κομμάτων και των μαζικών οργανώσεων, τους πολιτειακούς και κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη, όλους και όλες που φρόντισαν μέχρι το τέλος τον σ. Φλωράκη και στάθηκαν δίπλα στον ίδιο και στην οικογένειά του».


ΔΙΚΗ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»
«Ξαναπνίγουν» τους νεκρούς!

Το πάνδημο αίτημα για την παραδειγματική τιμωρία αυτών που εν μια νυκτί έστειλαν στον τάφο 81 ανθρώπους, «κουρελιάστηκε» χτες, πρώτη μέρα της δίκης, από διαδικασίες που προκαλούν τουλάχιστον ερωτήματα.

Την ίδια στιγμή, νησιώτες και ναυτεργάτες προχώρησαν χτες σε νέες κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση ανθρώπινες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η απουσία ανθρώπινων συγκοινωνιών για τα νησιά δεν εμπόδισε βέβαια τους εφοπλιστές να κάνουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, αξιοποιώντας την πολιτική στήριξης που τους προσφέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


ΣΕΛ.  18,    31



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ