Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9766

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλα όσα μας ανήκουν
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι, Ελληνες και μετανάστες, κάθε ηλικίας, έσμιξαν χτες σε «ποτάμια φουσκωμένα» στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας με την αποφασιστικότητα να δυναμώσουν η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και οι αγώνες κόντρα στην πλουτοκρατία, στα κόμματά της και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
  • Στην πρώτη γραμμή, το σύνθημα που τις προηγούμενες μέρες μπήκε σ' εκατοντάδες τόπους δουλιάς που «όργωσαν» οι ταξικές δυνάμεις: «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ».
  • Μαχητικά εκφράστηκε η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη στους Τούρκους εργάτες, που δέχτηκαν την άγρια επίθεση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και σ' όλους τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
  • Χαιρετιστήρια μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης έστειλαν στο ΠΑΜΕ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Μοχάμεντ Σάαμπαν Αζούζ και άλλες ομοσπονδίες από διάφορα μέρη του κόσμου.
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Η Τουρκία του αγώνα των προλεταρίων

Κτηνώδης επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών έγινε χτες εναντίον της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. Συνελήφθησαν εκατοντάδες διαδηλωτές μεταξύ των οποίων 640 κομμουνιστές. Ο ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, είπε σε δηλώσεις του στο «Ριζοσπάστη» πως «αν δε δείχναμε ψυχραιμία και πειθαρχία θα είχαμε δεκάδες νεκρούς». Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται πως η αγωνιστική συγκέντρωση δείχνει ότι υπάρχει και η άλλη Τουρκία, των αγωνιζόμενων, των κομμουνιστών, των ριζοσπαστών αριστερών, η Τουρκία των προλετάριων, που μάχεται για ένα μέλλον στο οποίο οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα ζουν αδελφικά.


ΣΕΛ.  3



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ