Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11511

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Επικίνδυνο για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

ΣΕΛ.  11
ΕΣΥΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Κοινή πρωτοβουλία για πρόληψη κατά των ναρκωτικών

ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ σήμερα σε όλη τη χώρα

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μοναστηράκι. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας απαντούν οι μεταλλεργάτες στην πολιτική που συντρίβει τα εργασιακά τους δικαιώματα και καταστρέφει τομείς του κλάδου, όπως ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία κ.λπ. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μεταλλεργατών καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις κόντρα σε κάθε προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, κατάργηση της φοροληστείας των εργαζομένων, να εναντιωθούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.


ΣΕΛ.  3

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ

Οι σπουδαστές σήμερα βγαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ, τα οποία μέσω του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και της γενικότερης απαξίωσης των τελευταίων χρόνων, έχουν υποβαθμιστεί και συρρικνώνονται.

  • Αθήνα, στην Ομόνοια, στη 1 το μεσημέρι.
  • Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

ΣΕΛ.  16

Κίνδυνοι για τους λαούς

«Η διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο επηρεάζεται και από τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και για το ποιοι θα ωφεληθούν από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή. Η προσφυγή για βοήθεια πότε στο ένα και πότε στο άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο, όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το περιπλέκει περισσότερο, όπως αποδείχτηκε με τις αυταπάτες για την αξιοποίηση της καπιταλιστικής Ρωσίας, από την αστική κυβέρνηση της Κύπρου». Αυτά αναφέρονταν στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η κρίση στην Κύπρο συνδέθηκε με τους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο της Κύπρου αλλά γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου και τους οξύτατους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, BRICS γενικότερα, για το μοίρασμά τους. Σ' αυτό έχουν εμπλακεί το Ισραήλ, η Τουρκία, ενώ επηρεάζει και την Ελλάδα. Η Ρωσία έκανε ενεργειακή συμφωνία με το Ισραήλ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογης συνεργασίας με την Τουρκία. Δε βοήθησε την Κύπρο. Μετά τη «συγγνώμη» του Ισραήλ στην Τουρκία και το άνοιγμα του δρόμου για συνεργασία, την παρέμβαση της Τουρκίας για τους υδρογονάνθρακες της περιοχής, έχουμε νέο βήμα που περιπλέκει την κατάσταση, την απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τα σχέδια συνεργασίας με την ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI λόγω της συμμετοχής της στα προγράμματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο. Ολα δε αυτά μετά και την επίσκεψη των Ομπάμα και Κέρι στην περιοχή. Η κυπριακή κυβέρνηση λέει ότι με τους υδρογονάνθρακες θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά η κατάσταση για το λαό της Κύπρου, για τους λαούς της περιοχής χειροτερεύει επικίνδυνα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΠΑΚ
Για τη σημερινή απεργία των γιατρών

ΣΕΛ.  41
ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα στους εργάτες της ΑΓΕΤ

ΣΕΛ.  3
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πιο βαθιά ταξική διαφοροποίηση της Παιδείας

ΣΕΛ.  16
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Νέο «ψαλίδι» στο μεροκάματό τους

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Η φασιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να υποτιμάται

Η φασιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να υποτιμάται και όταν εκφράζεται με γελοίο τρόπο, όπως στην περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά έξω από το MEGA.


ΣΕΛ.  45
ΚΥΠΡΟΣ
Ετοιμάζουν ρεσάλτο σε μισθούς και Ταμεία

ΣΕΛ.  9   -   10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ