Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10334

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Πλασάρει» θέσεις απασχόλησης για το ΝΑΤΟ

Τη «στρατολόγηση» φοιτητών για εργασία σε υποστηρικτικούς μηχανισμούς και δομές του ΝΑΤΟ αναλαμβάνει να διακηρύξει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος.


ΣΕΛ.  19

ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη τους σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ συμφωνούν με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου προκλητικά υποκρίνονται ότι διαφωνούν!
  • Αποφασιστική απάντηση να δοθεί και στην απεργία στις 2 Απρίλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο όνομα της «ισότητας» ανδρών - γυναικών αυξάνει τις ανισότιμες σχέσεις γυναικών και ανδρών εργαζομένων και είναι σε βάρος και των δύο φύλων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους αντιασφαλιστικούς νόμους «Σιούφα - Ρέππα» αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζόμενων γυναικών από τα 60 στα 65 στον ιδιωτικό τομέα και για όσες προσελήφθησαν στο Δημόσιο μετά το 1993. Είναι κοροϊδία όσα λένε τώρα για «νομικά παραθυράκια». Οι εργαζόμενες μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να τους τιμωρήσουν και αγωνιστικά να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημα για σύνταξη στα 55 για όλες τις εργαζόμενες, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ. Πάνω απ' όλα πρέπει να είναι η ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που εκφράζει η ΕΕ και τα κόμματά της.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Βήμα βήμα για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης

Με τα συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» να κυριαρχούν, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στο λιμάνι του Ικονίου. Η χτεσινή μαζική, δυναμική και καλά οργανωμένη κινητοποίηση των εργατοτεχνιτών εντάσσεται στην πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα και την έχουν αποφασίσει συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.


ΣΕΛ.  12


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ «ΣΚΟΥΠΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιχείρηση τρομοκράτησης των μεταναστών


ΣΕΛ.  11
«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»
«Ξέπλυμα» της αντιπεριβαλλοντικής δράσης του κεφαλαίου


ΣΕΛ.  11
ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΔΕΛΤΑ - ΛΥΡΙΚΗ - ΕΘΝ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Εγκληματική παραχώρηση στο «Σταύρος Νιάρχος»


ΣΕΛ.  25
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Απαντούν με νέα απεργία


ΣΕΛ.  12
Στις 13 Μάη οι φοιτητικές εκλογές


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ