Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8814

ΛΑΣΙΘΙ ΚΡΗΤΗΣ
Νέο δασο - σκάνδαλο αλά «Πόρτο - Καρράς»!

Με απόφαση που υπογράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για το ξεπούλημα - μέσω της «αμαρτωλής» ΕΤΑ - σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα 769 στρεμμάτων δημόσιου δάσους, που προορίζονται για την κατασκευή... γηπέδου γκολφ!


ΣΕΛ.  33

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ
«ΤΡΕΛΑ» ΚΕΡΔΗ έφερε η εμπορευματοποίηση της Υγείας

Κλιμάκωση της ίδιας πολιτικής υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου, συμπλέοντας με τις θέσεις της ΝΔ

Στον πιο κερδοφόρο -ίσως- τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει μετατρέψει το χώρο της Υγείας η πολιτική εμπορευματοποίησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς την πενταετία 1996 - 2001 οι αντίστοιχες επιχειρήσεις έκαναν τρελούς τζίρους, που έφτασαν κοντά στα 3,3 δισ. ευρώ -δηλαδή πάνω από 1,1 τρισεκατομμύρια δραχμές- σύμφωνα με μελέτη της ICAP. Αντίστοιχη είναι η κερδοφορία τους, καθώς η ετήσια αποδοτικότητα των κεφαλαίων φτάνει στο 187% και τα ετήσια έσοδα από μια μόνο κλίνη φτάνουν τα 192.543 ευρώ (65,6 εκατ. δραχμές)!

Η επόμενη μέρα των εκλογών προοιωνίζεται ακόμα πιο κερδοφόρο περιβάλλον, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποκλίνονται στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ετσι, μετά το ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Υγείας, που υποσχέθηκε η ΝΔ, ήρθε χτες ο Γ. Παπανδρέου να υποσχεθεί τα ίδια, με άλλα λόγια.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης, υπογράμμισε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: Για να γίνει αυτό πράξη, να κάνουν τώρα το πρώτο βήμα. Να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7   -   9


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να εγκαταλείψουν οι εργάτες τα κόμματα των αφεντικών

Σε εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία «ΦΑΓΕ» μίλησε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  13
Χρέος η στήριξη στο ΚΚΕ σήμερα

Εκατοντάδες πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από το Βύρωνα, το 2ο Διαμέρισμα της Αθήνας και την Καρδίτσα, στηρίζουν το ΚΚΕ, ως τη μόνη, σήμερα, δύναμη αντίστασης κι ελπίδας


ΣΕΛ.  17,    21,    23
ΟΗΕ
Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για «υποκλοπές»

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για «υποκλοπές» και παρακολουθήσεις αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών από την «αγγλοσαξονική μαφία»


ΣΕΛ.  26

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ