Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11100

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνειδητά ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια ενάντια στη λεηλασία των Ταμείων

ΣΕΛ.  8  -  9

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ Κάτω η κυβέρνηση - εκλογές για ισχυρό πλήγμα στο πολιτικό σύστημα

ΚΚΕ: Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των παρατρεχάμενών τους

Στον πιο ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό και στην ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού προχώρησε χτες η κυβέρνηση, σχετικά με τη συμφωνία διαχείρισης του κρατικού χρέους, εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα. Ετσι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια, για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το «ναι» στη νέα σύμβαση. Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τη δράση και την ψήφο τους να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενα αλλιώτικο μάθημα Ιστορίας

Ενα βιωματικό, διαφορετικό μάθημα Ιστορίας αποτέλεσε ο ιστορικός περίπατος που πραγματοποίησε η ΚΝΕ το περασμένο Σάββατο. Προορισμός ήταν το κτίριο της οδού Κοραή 4, στα υπόγεια του οποίου ήταν τα κρατητήρια της Γκεστάπο και μετά την απελευθέρωση, μέχρι το Δεκέμβρη του '44, στέγασε τα γραφεία του ΕΑΜ.


ΣΕΛ.  3

Η κρίση βαθαίνει

Είναι γεγονός ότι αστοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, σχετικά με την απόφαση των Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, λένε ότι δεν είναι διαχειρίσιμο, ότι θα έρθει και νέο «κούρεμα». Ετσι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, που είναι συγχρονισμένη και γενικευμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με ελεγχόμενη χρεοκοπία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το χρέος π.χ. της Ιταλίας (δύο τρισεκατομμύρια ευρώ), της Ισπανίας, της Γαλλίας κλπ. Η κρίση συνεχίζεται, θα βαθύνει στην Ευρωζώνη. Θα οξύνει τις αντιθέσεις και την ανισομετρία, γεγονός που θα φέρνει συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η ανάκαμψη στην Ελλάδα, αν και όταν έλθει, θα είναι αναιμική, ενώ είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθεί νέα κρίση στην Ευρωζώνη και όχι μόνο. Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα, εκβιάζοντας το λαό να υποταχθεί στη σφαγή του. Αλλες πολιτικές λύσεις που προτείνονται, όπως κυβερνήσεις συνεργασίας για τη σωτηρία από τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, όπως λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, φοβούνται το συνειδητό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Θέλουν τις εκλογές ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης για να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση. Η ΝΔ ζητά εκλογές για να αναλάβει αυτή τη σφαγή του λαού και ο ΛΑ.Ο.Σ. θέλει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», δηλαδή του κεφαλαίου, και καταστολή των αγώνων. Μονόδρομος για το λαό, η ένταση της ταξικής πάλης για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΟΜΟΣΠ. ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤ. - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Ξανά στις ταξικές δυνάμεις η διοίκηση

ΣΕΛ.  17
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μόνο ρύζι και χυμοί για βρέφη και νήπια

Τέλος το φαγητό από σήμερα για τα παιδιά στους 4 παιδικούς σταθμούς του Περάματος, καθώς τα μόνα που έχουν μείνει στις αποθήκες τους είναι ρύζι και χυμοί, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι αδύνατη και η παραμονή των παιδιών στους σταθμούς, αφού εξαντλούνται όλα τα είδη σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα.


ΣΕΛ.  22
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση των ΤΕΙ στις 11 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ
Ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια

ΣΕΛ.  17
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ετοιμα να ορμήξουν τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  19
Μέλος της ΟΥΝΕΣΚΟ η Παλαιστίνη

ΣΕΛ.  25
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ «ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»
Κραυγή αγωνίας των γονιών

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ