Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 - αριθ. φύλλου: 12225

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούμενο η πλήρης στοίχιση πίσω από το μνημόνιο για την ανάκαμψη των κερδών μας!

Χαρακτηριστική για την ταξική αντιλαϊκή στόχευση και του νέου μνημονίου η τοποθέτηση του ΣΕΒ ενόψει των βουλευτικών εκλογών


ΣΕΛ.  3

Με δυνατό ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

  • ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ ζητάνε απ' το λαό με την ψήφο του να πει «ναι» στη σφαγή των δικαιωμάτων του, να επιλέξει ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο.
  • Ο λαός να μην παγιδευτεί στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη διαχείριση του μνημονίου.
  • Καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι.
  • Απορρίψτε την προσπάθεια αναβίωσης της απατηλής αντιμνημονιακής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ 2.
  • Κανένα συγχωροχάρτι στη φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.
  • Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση, που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική - λαϊκή κυριαρχία και εξουσία.
  • Σήμερα, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. Σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.

ΣΕΛ.  9  -  12

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το ΚΚΕ...

Η πρώτη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ, όπως καταγράφηκε στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δίνει το στίγμα για τη συνέχεια.

Η συγκέντρωση που οργάνωσε, χτες, στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, έδειξε ότι ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νεολαίων στέκει όρθιο, δεν παρασύρεται από την καλλιέργεια απογοήτευσης, δεν το παίρνει μπάλα το κλίμα του συμβιβασμού, της αποδοχής ως μονόδρομου του συμφέροντος του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της συμμετοχής στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, των αντιλαϊκών μνημονίων που γεννάνε. Δεν αποδέχεται το δίλημμα «ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο», που προσπαθούν να περάσουν στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο. Δεν τσιμπά στην αναβίωση μπαγιάτικων αυταπατών και ψευδαισθήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, της «Λαϊκής Ενότητας», ότι παρ' όλη την πείρα του 7μηνου μπορεί να υπάρξει λύση για το λαό εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και του ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οσοι έδωσαν, χτες, το «παρών» δήλωσαν τη συστράτευση με το ΚΚΕ στη μεγάλη προσπάθεια να ανασυνταχθεί το κίνημα, να συγκεντρωθούν δυνάμεις ικανές, αποφασισμένες να αντιπαλέψουν τα μνημόνια, τις επιπτώσεις τους, κάθε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, να ανοίξουν δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ, θα διαγράψει το χρέος.

Εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, αυτοαπασχολούμενοι, απόμαχοι του μεροκάματου αλλά όχι των αγώνων, νέοι που παλεύουν για το μεροκάματο και τις σπουδές, άνεργοι, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενοι του πολιτισμού, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, άνθρωποι που προέρχονταν από διάφορους πολιτικούς χώρους αλλά έχουν συναντηθεί με τους κομμουνιστές στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων. Αυτή ήταν η σύνθεση της χτεσινής συγκέντρωσης. Καθένας και το δικό του μετερίζι και η δική του μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Κοινό τους χαρακτηριστικό η πεποίθηση ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό, έξω από το μονόδρομο του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η πεποίθηση πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια τους, στη δική τους δράση και αγώνα, στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη λαϊκή συμμαχία σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Ετσι μπορούν να μπουν εμπόδια στη σημερινή επίθεση αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο.

Η προσπάθεια της αστικής τάξης και των κομμάτων που εκπροσωπούν τα συμφέροντά της να σπείρουν απογοήτευση, παραίτηση, να καναλιζάρουν τη λαϊκή οργή σε δρόμους ακίνδυνους για την εξουσία του κεφαλαίου, να προκαλέσουν σύγχυση και θολούρα στο λαό είναι σε εξέλιξη. Είναι αυτή ακριβώς μία από τις μεγάλες συνεισφορές του ΣΥΡΙΖΑ, των ομάδων και συνιστωσών του στο σύστημα, όπως και αν αυτές κατέβουν στις εκλογές, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα είτε με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη.

Το μήνυμα, λοιπόν, της χτεσινής συγκέντρωσης πρέπει να μεταφερθεί σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Σε καθέναν εργαζόμενο, άνθρωπο του λαού, νεολαίο που σήμερα νιώθει απογοητευμένος γιατί είχε πιστέψει ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του, την ΕΕ, μπορεί να έρθουν φιλολαϊκές εξελίξεις. Σε κάθε νέο που στήριξε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη πιστεύοντας ότι έτσι θα τελειώσει με τα μνημόνια, τη λιτότητα. Σε κάθε εργαζόμενο που νιώθει σήμερα αγανακτισμένος, θυμωμένος και θολωμένος από τις εξελίξεις. Σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη που προσδοκούσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει το δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές.

Τώρα έχουν πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν. Τώρα ήρθε η ώρα να πάνε στην κάλπη όχι με τα κριτήρια που θέλουν η εργοδοσία, η αστική τάξη και τα κόμματά της, όχι με την αγωνία ποια κυβέρνηση θα προκύψει αφού αυτή από χέρι θα είναι αντιλαϊκή. Να φτάσουν στην κάλπη με στόχο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλούσια δράση με αιχμή το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

ΣΕΛ.  20
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητά συστράτευση στην εφαρμογή του μνημονίου... για να το επαναδιαπραγματευτεί!

ΣΕΛ.  5
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΑΕ
Νέες ελαφρύνσεις στους επιχειρηματίες - εμπαιγμός στα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  6


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org