Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10187

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα στα Αμπελάκια κι αύριο στο Περτούλι

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ, η ΚΕ του Κόμματος διοργανώνει εκδηλώσεις σήμερα, Σάββατο 27/9, στα Αμπελάκια και αύριο, Κυριακή 28/9, στο Περτούλι. Θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης απηύθυνε στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» και της «SIEMENS» η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, που το ΚΚΕ έχει καταγγείλει από το 1998, ξεγύμνωσε την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

  • Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού σημαίνει να φτάσει η δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο κατώτατο δυνατό όριο για την πολιτική τους: Τη στρατηγική των τεσσάρων ελευθεριών του Μάαστριχτ, την ελληνοαμερικανική συμμαχία, τη στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κλπ. Και πρέπει να συνοδεύεται από την ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, το δυνάμωμα του νεολαιίστικου και του γυναικείου κινήματος και, ταυτόχρονα, την ουσιαστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
  • Γίνεται ένα παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με το Συνασπισμό. Εχουν πολλά κοινά σημεία και προκύπτει ότι πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και το σπέρμα του ανταγωνισμού, ο ένας να ρίξει τον άλλο. Είναι ένα παιχνίδι για να τραβήξουν ψήφους και παίζουν με το λαϊκό αίσθημα το οποίο βεβαίως, είναι υπέρ μιας λαϊκής συνεργασίας και μιας πολιτικής συνεργασίας. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της πολιτικής συνεργασίας, αλλά στη γραμμή κατεύθυνσης με το λαό και σε αντίθεση με τα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  8   -   12

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ - ΣΥΡΙΑ
Συναντήσεις με την πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία

Σε σημαντικό πολιτικό γεγονός έχει εξελιχθεί από την πρώτη στιγμή η επίσκεψη αλληλεγγύης, που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το καραβάνι του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή και της ΠΣΟ, στο Λίβανο, με επόμενο σταθμό τη Συρία. Χτες, η αποστολή επισκέφθηκε το πρωθυπουργικό Μέγαρο, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Φουάντ Σινιόρα, ενώ έγιναν επαφές με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της χώρας.


ΣΕΛ.  17


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
Δεσμεύσεις στην αντιλαϊκή πολιτική

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στις άγριες, αντιλαϊκές, αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις».


ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
«Κατεβάστε τα ρολά στις 13 του Οκτώβρη»!

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ