Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11611

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ενίσχυση κατά 43% και πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις

Η μάχη δόθηκε κόντρα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποίησαν κάθε μέσο για να παραμείνει το σωματείο εργαλείο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ χωρίς τέλος

ΚΚΕ: Η φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μονομερή διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με νέα μέτρα, φέτος το φθινόπωρο, προανήγγειλε με συνεντεύξεις του ο υπουργός Οικονομικών. Προαναγγέλλει μέτρα και μνημόνια δίχως τέλος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η «διαπραγμάτευση»" με την τρόικα, το Σεπτέμβρη, θα γίνει με αφετηρία την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, δηλαδή με νέες απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, νέους φόρους και χαράτσια, κατασχέσεις. Στην ίδια ρότα η έκθεση της Κομισιόν περιγράφει επίσης τα άμεσα «προαπαιτούμενα» της πολιτικής που υπηρετεί την έξοδο από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Γι' αυτό, η αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης περιλαμβάνει: αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ με ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο, δηλαδή νέες απολύσεις, ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, περικοπές στην υγεία, απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.


ΣΕΛ.  7   -   9

Eurokinissi

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κινδύνευσαν άνθρωποι, τεράστιες οι καταστροφές

Μεγάλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη τις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Συνολικά από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκαν 130 πυρκαγιές στην επικράτεια. Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Κοινοί στόχοι

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Ιταλίας συμφωνούν: Η έξοδος από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου - με ή χωρίς μνημόνιο - περνάει μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προσελκύσουν και Ιταλούς επενδυτές, δεν πρόκειται να δώσουν δουλειά στα 1,5 εκατ. των ανέργων, που θα γίνουν περισσότεροι γιατί θα προστεθούν και οι χιλιάδες απολυμένοι του Δημοσίου.

Οι κοινές προτεραιότητες της Ελληνικής και Ιταλικής Προεδρίας στην ΕΕ θα αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών και ιταλικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτά τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που - εκτός των άλλων - θα εμπλέξει τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την ενέργεια και τους αγωγούς.

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους.



ΕΛΒΟ
Στάση εργασίας σήμερα

ΣΕΛ.  6
ΚΟ «ΕΛΛΗΝ. ΑΜΥΝΤ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ματαιώσουμε τα σχέδια διάλυσης των ΕΑΣ

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Τα λουκέτα στα νοσοκομεία υπηρετούν τα κέρδη

ΣΕΛ.  13
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι μαθητές θα έχουν το στέκι τους

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαριά χαράτσια με τα εκκαθαριστικά

ΣΕΛ.  18
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη

ΣΕΛ.  13
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εργασιακές συνθήκες γαλέρας

ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
«Συνεννοήσεις» για Β. Αφρική και Μέση Ανατολή

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Πέμπτη το πολιτικό μνημόσυνο για τον Ν. Ζαχαριάδη

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, τιμώντας τα 40 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (1931 - 1956), πραγματοποιεί πολιτικό μνημόσυνο, την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 10 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ