Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11609

ΠΑΣΕΒΕ
Κόντρα στις επιδιώξεις για μείωση συντάξεων κατάργηση του ΟΑΕΕ

ΣΕΛ.  14

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ τους χρονίως πάσχοντες

  • Στον Καιάδα της μόνιμης και απόλυτης εξαθλίωσης τους στέλνει η κυβέρνηση.
  • Με Προεδρικά Διατάγματα οι απολύσεις.
  • ΚΚΕ: Είτε με Προεδρικά Διατάγματα είτε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση επιχειρεί προκλητικά να «λύσει τα χέρια της» για να υλοποιήσει πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Φέτος προς την έξοδο από το Δημόσιο θα βγουν 4.000 εργαζόμενοι και του χρόνου άλλες 11.000», διεμήνυσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες». Την ίδια ώρα η κυβέρνηση λύνει τα χέρια της να απολύει εργαζόμενους του Δημοσίου όποτε θέλει με Προεδρικά Διατάγματα σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χτες στα μουλωχτά, στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, απ' τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται ενιαίος αγώνας εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  8,   9

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
«Χαρατσώνουν» ασθενείς, «αρμέγουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία

Οι έμποροι της Υγείας, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια, μαιευτήρια, κέντρα αποκατάστασης, για να έχουν, μεγάλη κερδοφορία, τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποιούν τη δουλειά, ενώ αρμέγουν κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ασθενείς - πελάτες τους.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στην ίδια γραμμή οι δύο συνταγές

Ο στόχος του κεφαλαίου, ο στόχος των μονοπωλιακών ομίλων, των επιχειρηματιών, είναι να κάνουν όσο γίνεται πιο φθηνή την εργατική δύναμη των εργαζομένων. «Μας στοιχίζετε ακριβά», λένε, «γι' αυτό θέλουμε να μειώσουμε τους μισθούς, γι' αυτό θέλουμε να σας απολύσουμε, να αλλάξουμε εργασιακές σχέσεις κ.λπ.».

Η Εκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε χτες το βράδυ στη δημοσιότητα, είναι συνταγή Ομπάμα, δεν είναι συνταγή της Μέρκελ, αλλά όλοι αυτοί κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Και το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να γίνουν νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εργοδότες και να αυξηθούν για τους εργαζόμενους, να γίνουν μαζικές απολύσεις, να απελευθερωθούν και στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Κινούνται στην ίδια γραμμή, δηλαδή.



Κινητοποίηση εργαζομένων στα ΕΑΣ

ΣΕΛ.  10
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ
Απαίτησαν επαναπρόσληψη συνδικαλίστριας

ΣΕΛ.  11
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΝΑΥΑΓΙΟ
Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών μεταναστών

ΣΕΛ.  16
ΟΕΦΣΕΕ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Της έδωσε την πρέπουσα απάντηση

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

ΣΕΛ.  8
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρέος των καλλιτεχνών η εναντίωση στο φασισμό

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΝΤ
Να δώσουμε οργανωμένη ταξική απάντηση

ΣΕΛ.  3
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Για κάθε δύο καμαριέρες αντιστοιχούν μέχρι και 52 δωμάτια!

ΣΕΛ.  11
ΑΙΓΙΝΑ
Την αφήνουν χωρίς νερό

ΣΕΛ.  15
Ετοιμο το σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Η κυβέρνηση με τρεις κινήσεις προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αθήνας Πειραιά (ΕΥΔΑΠ) που θα έχει ως συνέπεια οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν ακόμη πιο ακριβό το νερό, χωρίς να εξασφαλίζεται μάλιστα η ποιότητά του, ενώ την ίδια στιγμή κάποια μονοπώλια θα θησαυρίζουν.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ