Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10083

Χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ρότα ρήξης και ανατροπής

Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της νέας πορείας του Κόμματος στο λαό

  • Τα οράματα της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για την ΕΕ δεν είναι του λαού, είναι των μονοπωλίων. H ΝΔ είναι εχθρική κυβέρνηση για τα λαϊκά συμφέροντα. Η καπιταλιστική εργοδοσία, τα μονοπώλια, είναι ο μεγάλος εχθρός του λαού. Σήμερα χρειάζεται ολομέτωπη αντεπίθεση, κίνημα πολιτικοποιημένο, που εδράζεται στη συμμαχία εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολουμένων, που αμφισβητεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του, με άμεσους στόχους πάλης, που κατευθύνεται όμως στη ρήξη και την ανατροπή, στη λαϊκή εξουσία, για τη λαϊκή οικονομία.
  • Καλούμε τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας στην προσπάθεια οικοδόμησης αυτής της συμμαχίας. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις διακηρύξεις του της 3ης Σεπτέμβρη, που πίστεψαν ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, που άρχιζαν από την κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας και έφθαναν μέχρι το δημοψήφισμα για την ΕΟΚ και το διώξιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Στους αριστερούς που δε θέλουν να χρησιμοποιηθούν για τις συναινετικές κυβερνήσεις συνεργασίας, να γίνουν στήριγμα στην αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

ΣΕΛ.  7   -   9

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ
«Χαρίλαε δε σε ξεχνάμε εμμένουμε και συνεχίζουμε»

Κυριακή πρωί στον Αϊ-Λια στο Παλιοζογλώπι. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσμιξαν και αποτίσανε φόρο τιμής στον Χαρίλαο Φλωράκη χιλιάδες κομμουνίστριες και κομμουνιστές, αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, άνθρωποι του μόχθου, η νέα γενιά γεμάτη φλόγα και πίστη στο μέλλον.

Αλέκα Παπαρήγα: «Στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στα νιάτα αξίζει ένα μέλλον, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Σ' αυτόν το σκοπό είμαστε ταγμένοι, αυτός ο σκοπός κάνει πιο δυναμική την παρουσία μας στους αγώνες και τις νίκες του σήμερα. Χαρίλαε, δε σε ξεχνάμε, εμμένουμε και συνεχίζουμε».

Γιάννης Πρωτούλης: «Να ξέρουν οι νεκροί μας πως η ζωή τους συνεχίζεται ως πέρα, ως τις καθάριες αδελφικές πηγές, μες στα βαθύτερα δάση των αιώνων. Γεια σας λοιπόν σύντροφοι, εσείς που ριχτήκατε στη μάχη δίχως να ζητάτε χωριστά κανέναν έπαινο, εσείς οι ωραίοι που όλοι μαζί υπογράψατε με ένα ρωμαίικο παγκόσμιο σφυροδρέπανο».


ΣΕΛ.  10   -   12


Αντίσταση στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

Με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η επίθεση του τραπεζικού κεφαλαίου στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΕΔΚΕ
Προωθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια

Προκλητικός ο δήμαρχος Αθήνας Νικ. Κακλαμάνης, ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση «μη κρατικού», δηλαδή ιδιωτικού, πανεπιστημίου από την Αυτοδιοίκηση.


ΣΕΛ.  15
4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Σημαντική παρέμβαση από το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εργασίες της 4ης Διεθνούς Συνδικαλιστικής Σύσκεψης, που φιλοξενήθηκε στην Ιστανμπούλ της Τουρκίας.


ΣΕΛ.  25
Νεκρός 24χρονος εργάτης

Η εργοδοτική ασυδοσία και η έλλειψη μέτρων προστασίας στάθηκε για μια ακόμα φορά η αιτία να χάσει τη ζωή του ένα παλικάρι μόλις 24 χρόνων.


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ