Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9738

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη σ' όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις για την Παιδεία, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη στην Πολυτεχνική Σχολή την ίδια ώρα, και σε άλλες πόλεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Εμπειρία από τις αναδιαρθρώσεις στις χώρες της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε η 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία, που φιλοξένησε το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες.


ΣΕΛ.  7

ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για την απεργία της Πέμπτης 29 Μάρτη

Εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και τους κλάδους μέχρι την τελευταία ώρα από τις ταξικές δυνάμεις. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Ούτε λεπτό για χάσιμο μέχρι την Πέμπτη! Μ' αυτό το σύνθημα οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις. Με καθημερινές, αδιάκοπες περιοδείες στους τόπους δουλιάς, συσκέψεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους και τους νέους σε κάθε κλάδο.


ΣΕΛ.  19

Motion Team

«ΔΗΜΟΣΙΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
Ακριβότερο το ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά

Ακόμα ακριβότερο θα κληθούν να πληρώσουν από την 1η του Απρίλη το ρεύμα οι εργαζόμενοι αφού η κυβέρνηση ενέκρινε ανατιμήσεις 5% στα τιμολόγια «νυχτερινού οικιακού ρεύματος», που αφορούν κατ' εξοχήν τα λαϊκά νοικοκυριά και παράλληλα αυξάνονται κατά 15% τα τιμολόγια για τις νέες συνδέσεις. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται: «Οι αυξήσεις της ΔΕΗ στους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών είναι απαράδεκτες. Οι συνεχείς αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αποδεικνύουν πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι η απελευθέρωση της ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίηση της ΔΕΗ είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μόνη λύση αποτελεί η θέση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


ΣΕΛ.  15


ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Κουκουλώνουν το έγκλημα

Η κυβέρνηση περιορίζει το θέμα στις διαχειριστικές παρεμβάσεις. Η πρώτη ευθύνη βρίσκεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισαν να παίζονται στον τζόγο των χρηματιστηρίων και γενικά στη χρηματαγορά τα αποθεματικά των Ταμείων, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  13
50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΕ
Οι λαοί μπορούν να βάλουν φραγμό

Ενα πανευρωπαϊκό ενωτικό αγωνιστικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στην πορεία της ΕΕ, τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε δήλωσή της για τα 50χρονα της ΕΕ. Κοινή ανακοίνωση από 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ

Επείγουσα η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας ήταν η κοινή διαπίστωση στη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


ΣΕΛ.  20
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι «ελληναράδες» στη σέντρα

Το ποδόσφαιρο, λόγω της δημοφιλίας του, έχει την ατυχία να αξιοποιείται σαν όχημα, πάνω και μέσω του οποίου διαχέονται κάθε λογής ανοησίες και τάχα μου εμβριθείς ιδεοληψίες.


ΣΕΛ.  31


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org