Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10313

Συνεχίζουμε σήμερα με αισιοδοξία, πιο έμπειροι, πιο ώριμοι για τους σκοπούς μας

Το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ είναι πλέον γεγονός. Οι εργασίες του επιβεβαιώνουν την ωριμότητα του Κόμματος, την ικανότητά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της κομματικής οικοδόμησης, της Αντεπίθεσης. Τα ντοκουμέντα του αποτελούν εφαλτήριο, μαζί με την κατακτημένη ως τώρα πείρα, να κάνουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα με όραμα, με αισιοδοξία, για τους σκοπούς μας.


ΣΕΛ.  7,    10   -   13

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ όλα τα βάρη στα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Αντεπίθεση, καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δυναμική απάντηση στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό, ανασύνταξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού

Τα «σχέδια» αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν βασικά αλληλένδετα χαρακτηριστικά, τη χορήγηση πακτωλού δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την προώθηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, τις μεγάλες περικοπές κοινωνικών δαπανών και την παροχή επιδομάτων - «ασπιρίνες» για την ακραία φτώχεια! Αυτή η στρατηγική επιλογή, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς, διαπερνά τις εργασίες της έκτακτης Συνόδου των 27 ηγετών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων την περίοδο 2000 - 2006 ήταν 52,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ΚΚΕ καλεί σε αντεπίθεση, σε καταδίκη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δυναμική απάντηση στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό, σε ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην προώθηση κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροπαραγωγών αγροτών, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους και στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία.


ΣΕΛ.  2   -   5

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών

Με κεντρικό σύνθημα «Ολοι στον αγώνα, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», το ΠΑΜΕ απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη. Με την κεντρική του προκήρυξη, ενόψει των συλλαλητηρίων στις 17 του Μάρτη σε όλη τη χώρα και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 του Απρίλη, απευθύνει κάλεσμα σε μαζικό ξεσηκωμό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Ο Σπύρος και ο Γιώργος Μπαβέλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ.

-- Ο Αγγελος Κουρλέσης και η Μαρία Μετσοβίτη προσφέρουν 1.000 ευρώ.

-- Η οικογένεια του αντιστασιακού Παναγιώτη Γιατρά ή Μιτζάρος προσφέρει 1.000 ευρώ.



ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Χαρακτηρίζει έγκλημα τους αγώνες

ΣΕΛ.  15
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
Αντιμονοπωλιακή αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στην κρίση

ΣΕΛ.  8
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΚ
Συνέντευξη με τον Κχαλέντ Χαντάντα, ΓΓ της ΚΕ

ΣΕΛ.  21
ΚΚ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μιλά στον «Ρ» ο Σαφίκ Αχμέντ, μέλος της ΚΕ

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ