Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10311

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με απαιτητικότητα στη διπλή αναμέτρηση

Πλατύ άνοιγμα από τα ταξικά Συνδικάτα, με στόχο νέες εργατικές δυνάμεις να μπουν στον αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Κλιμακώνουν για σύμβαση - ανεργία

Συγκέντρωση σήμερα, στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Κάνιγγος, διαμαρτυρία μισή ώρα αργότερα στο υπουργείο Απασχόλησης


ΣΕΛ.  15

ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ φέρνουν τα σχέδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την κρίση

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να αποχτήσει το δικό του σχέδιο, αυτό της ανυπακοής και της απειθαρχίας στην ΕΕ, το σχέδιο της συμμαχίας και της πάλης κατά των μονοπωλίων και των κομμάτων τους

Το έδαφος για τη μεταφορά των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, επαναβεβαιώθηκε χτες στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την οικονομία. Στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε την κυβερνητική προσήλωση, «στην πιστή υλοποίηση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή και της επόμενης Συνόδου του ΕΚΟΦΙΝ. Στα σκαριά βρίσκονται σενάρια για λήψη και νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, μεγάλες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στην κοινωνική ασφάλιση. Στο μεταξύ εντείνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για το ποιο κόμμα είναι συνεπέστερο στην προάσπιση των συμφερόντων της ολιγαρχίας. Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους πέντε άξονες για την κρίση που έχει εξαγγείλει, χωρίς ουσιαστικές διαφορές από την κυβέρνηση, ζήτησε και τη λήψη μέτρων προστασίας των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Δείγμα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν το ίδιο αντιδραστικό και αδιέξοδο σχέδιο για την κρίση, τη στρατηγική της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο, όπως κι αν εφαρμοστεί, θα φέρει δεινά για τους λαούς.


ΣΕΛ.  9  -  11

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Τροπολογία - πρόκληση για τις «άγονες γραμμές»

Με μια τροπολογία - πρόκληση, που προσαρμόζει πλήρως τις επιδοτήσεις για τις λεγόμενες άγονες γραμμές στις κερδοσκοπικές ανάγκες των εφοπλιστών, η κυβέρνηση έρχεται να οξύνει την άθλια κατάσταση που βιώνουν νησιώτες και ναυτεργάτες. Με την τροπολογία που κατατέθηκε χτες, η κυβέρνηση επιδιώκει ανάμεσα σε άλλα, μέσω της απευθείας ανάθεσης συμβάσεων, να παρακάμπτει και την υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων. Την ίδια ώρα ώρα, οι εφοπλιστές συνεχίζουν ανενόχλητοι να ληστεύουν και να δυναμιτίζουν το ΝΑΤ.


ΣΕΛ.  17


ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Παρέμβαση κατά του λαϊκού κινήματος

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Καμιά παραχώρηση στο όνομα της ΕΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στις 26 του Μάρτη, για τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις στο Δημόσιο.


ΣΕΛ.  14
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στην Ειδική Αγωγή

To θέμα συζητήθηκε στη Βουλή, με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  23
ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Εκδηλώσεις εποχής «6ου Στόλου» για πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ
Κάλεσμα στους αγρότες να σταθούν δίπλα τους

Διαμαρτυρία σήμερα από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ για τις απαράδεκτες συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ