Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7886

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτωπο πάλης κατά του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να αναπτυχτεί ένα ισχυρό κίνημα κατά του ΝΑΤΟ και η πάλη κατά της «νέας τάξης πραγμάτων», αλλά σε συνδυασμό με το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα, αφού δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που αρχίζει εκτός συνόρων Ελλάδας, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας του Κόμματος, που μόλις επέστρεψε από το Βελιγράδι, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις και δραστηριότητες.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Λαϊκή ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ σε Υγεία - Ασφάλιση

Με δυο μεγάλες κινητοποιήσεις, που γίνονται σήμερα στην Αθήνα, θα εκφραστεί η παλλαϊκή αντίθεση στα καταστροφικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το πρωί οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΤΕ και ΤΑΕ οργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10:30 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι, η γενιά που με ιδρώτα και αίμα έχτισε την Κοινωνική Ασφάλιση, γίνονται σήμερα ασπίδα προστασίας και αγωνίζονται για ανθρώπινες συντάξεις και όχι για τα βοηθήματα πρόνοιας της κυβέρνησης Σημίτη.

Πανελλαδική απεργία γίνεται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία για το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Το απόγευμα στις 6μ.μ., με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), γίνεται συλλαλητήριο έξω απ' τη Βουλή, Στο συλλαλητήριο, εκτός απ' τους υγειονομικούς θα πάρουν μέρος Ομοσπονδίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κήρυξε για σήμερα πανελλαδική πανιατρική απεργία.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 24

Κατηγορηματικό μήνυμα αντίθεσης σε κάθε αναθεώρηση του άρθρου 24 έστειλαν χτες χιλιάδες Αθηναίοι, αλλά και δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη συναυλία που έγινε στο Σύνταγμα. Φυσικά και για αυτήν την εκδήλωση κουβέντα δεν είπαν τα γνωστά κανάλια... Ηταν η πρώτη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας γι' αυτό το σοβαρότατο θέμα και η επιτυχία της έδειξε ότι το επόμενο βήμα - ο συμβολικός αποκλεισμός της Βουλής αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., την ώρα που θα συζητιούνται οι καταστροφικές για το περιβάλλον προτάσεις - θα είναι μια μαζική και αποφασιστική απάντηση σε όσους επιδιώκουν την ένταση της κερδοσκοπίας σε βάρος των δασών


Απορίες...

Για το ΣΤΑΡ, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το ΜΕΓΚΑ και τον ΑΛΦΑ, η χτεσινή συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα, για την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, δεν υπήρχε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Ισως και να μην έγινε, μάλιστα... Βλέπετε, το θέμα δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον...

Υπήρχαν πιο ενδιαφέροντα θέματα που γέμιζαν τα δελτία τους: Ο Ρουβάς, που εγχειρήθηκε! Ο Σχοινάς που «έφαγε» 4 μήνες! Ο Αλ Πατσίνο που απόκτησε δίδυμα! Και βεβαίως, η «φίρμα», ο μπαμπουίνος που χτενίζεται όταν βλέπει ωραίες κοπέλες! Και άλλα, ανάλογου πρόκλησης θέματα!!!

Μόνο μια απορία μάς έμεινε: Γιατί στα χτεσινά δελτία ειδήσεων των συγκεκριμένων καναλιών δεν υπήρχε τίποτε νεότερο για τον Κούγια, που βρίσκεται σε ταξίδι του μέλιτος, κάπου στην Ελβετία;



Ιδού η «βελτίωση του ΕΣΥ»

Εξι ασθενείς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο έπαθαν ελαφρά εγκαύματα, γιατί ήταν στοιβαγμένοι σε ... άβολα δωμάτια! Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκοβε κορδέλα εγκαινίων στο Ασκληπιείο, όπου τα εγκαίνια έχουν καταντήσει ψωμοτύρι! Οι εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν κατάλληλα (φωτο).


ΣΕΛ.  30  -  31

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ