Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10487

Δυνατό ΚΚΕ και δυνατός λαός πάνε μαζί

Τεράστια σε όγκο και παλμό η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

MotionTeam

Στην κάλπη να βγει δυνατός ο λαός. Εξαρτάται από το τι θα ψηφίσουν εργάτες, φτωχά λαϊκά στρώματα που μέχρι σήμερα ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καμία αποχή από τις κάλπες. Είναι μέτωπο πάλης. Να εμπιστευθεί το ΚΚΕ ο λαός. Θα κερδίσει και ο ίδιος και ο τόπος. Μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Ελάτε στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά. Με το νου στην πείρα του χτες, με το νου στην επόμενη μέρα. Αφήστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ελάτε στην πλατιά λεωφόρο, που δεν είναι μόνο του το ΚΚΕ. Είναι η εργατική τάξη, οι μικροί επιχειρηματίες, οι μικροπαραγωγοί αγρότες, οι γυναίκες και τα νιάτα που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. Είμαστε πολλοί και πολλές, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Δε χάσαμε το κουράγιο μας, την εμπιστοσύνη στο λαό, ούτε θα τη χάσουμε.


ΣΕΛ.  6   -   9

Η επόμενη μέρα

Η επιλογή των επιχειρηματιών είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι το κόμμα που μπορεί καλύτερα στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Στόχος τους, η έξοδος από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες για το κεφάλαιο. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει. Ετοιμάζεται νέα, σφοδρότερη αντιλαϊκή επίθεση για ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη. Για ένταση της λιτότητας, επέκταση της ελαστικής εργασίας, τσάκισμα της Ασφάλισης, παραπέρα εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Η πλουτοκρατία επέλεξε για εμπροσθοφυλακή της το ΠΑΣΟΚ συμφωνώντας με το πρόγραμμά του. Και γιατί καλλιεργεί αυταπάτες για πολιτική που να ωφελεί κεφάλαιο και λαό, υπονομεύει τη διεκδικητική πάλη μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο αγροτικό, στο κίνημα των ΕΒΕ. Θέλει να χειραγωγήσει, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας. Την επομένη των εκλογών ο λαός να είναι έτοιμος όχι μόνο να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου που θα εκφραστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά να οργανώσει το δικό του ενιαίο λαϊκό ριζοσπαστικό μέτωπο πάλης για να αποσπάσει και κατακτήσεις, για την αντεπίθεση. Να γιατί χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ.


Σήμερα σε ΝΕΤ και ΑΝΤ1

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ σήμερα, Τρίτη 29 του Σεπτέμβρη, και ώρα 7 μ.μ. στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη. Επίσης, σήμερα, Τρίτη, θα δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καράβια, λιμάνια, ναυπηγεία να γίνουν λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  21
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Χαρατσώνουν το λαό με τα διόδια

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ