Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11317

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική συντονισμένη πάλη για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό

ΣΕΛ.  3
Συνεχίζουν οι χαλυβουργοί παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς

ΣΕΛ.  8   -   10

Ολοκληρωτικό κυβερνητικό χτύπημα σε συντάξεις - επιδόματα - εφάπαξ - υγεία

Ολοκληρωτικό χτύπημα σε συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και εφάπαξ αποφάσισε η συγκυβέρνηση, ανεβάζοντας τις περικοπές, που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας, στο ποσό των 5 δισ. ευρώ, από τα 11,6 δισ. που πρόσθετα θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια την επόμενη διετία. Την ίδια ώρα, προχωρά επίσης σε νέες περικοπές 600 εκ. ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια, που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του λαού, όταν ήδη ο ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω χρεών και των προηγούμενων άγριων περικοπών.


ΣΕΛ.  7

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα η εκδήλωση στην πύλη της ΕΤΜΑ

Τη μνήμη της Κνίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε 32 χρόνια πριν, τιμούν στις 7.30 μ.μ. νεολαία και εργαζόμενοι. (Το στιγμιότυπο από την περσινή εκδήλωση στο χώρο της ΕΤΜΑ).


ΣΕΛ.  6

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Β. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Στην καλλιέργεια εθνικής υπεροψίας η αιτία

Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα. Η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει πρώτα απ' όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.



Ερωτηματικά από την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ετοιμα τα μέτρα των αντιλαϊκών περικοπών

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Υποζύγιο ο λαός με ευρώ ή δραχμή

Οι δηλώσεις Ρέσλερ, καθώς και οι γενικότερες τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, δείχνουν για πολλοστή φορά τα αδιέξοδα των καπιταλιστών και του προσωπικού τους να διαχειριστούν την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης με τη μία ή με την άλλη συνταγή, ενώ αναδεικνύουν και την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσά τους στο μοίρασμα των ζημιών.


ΣΕΛ.  11
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Οχημα ιδιωτικοποιήσεων οι συγχωνεύσεις

ΣΕΛ.  28
ΣΥΡΙΑ
Προχωράνε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμερα πορεία στη Βουλή

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ