Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Ιούλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8635

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ
Ερχονται αδιέξοδα και θέλουν να τα φορτώσουν στους εργαζόμενους

Μέσα σε λίγα χρόνια, θα ξεσπάσουν σοβαρές εξελίξεις, μια και αυτό το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, δήλωσε χτες η Αλ. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον διοικητή του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριο. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης (!) υποστήριξε χτες ο υπουργός Υγείας.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΣΟΥΧΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στα ασφάλιστρα

Λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού ρίχνουν και οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες προχώρησαν και φέτος σε «τσουχτερές» και, ταυτόχρονα, προκλητικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων (κατά μέσο όρο από 15 μέχρι 35%). Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις, που επιβλήθηκαν αυξήσεις σε ποσοστά που ξεπερνούν ακόμη και το 50%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», που αύξησε πάνω από 50% τα ασφάλιστρα (ανανέωση συμβολαίου) για μοτοσικλέτα 400 κυβικών εκατοστών. Ο πελάτης της εν λόγω εταιρίας κλήθηκε και πλήρωσε για το νέο συμβόλαιο 170,34 ευρώ, από 111,65 ευρώ που είχε πληρώσει πέρσι.

Η κυβέρνηση έκανε πως δεν είδε τις «τσουχτερές» αυξήσεις στα ασφάλιστρα, και όχι μόνον. Και καθώς δε θέλει να θίξει την «απελευθέρωση» της αγοράς και των τιμών (που δίνει το δικαίωμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες να αισχροκερδούν) επιμένει να αναζητά την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είτε στη διατήρηση των μισθών και συντάξεων στο «γύψο» (βλέπε νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους) είτε στους εντυπωσιοθηρικούς και «τρομοκρατικούς» ελέγχους στα μικρομάγαζα από το υπουργείο Ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  16

Eurokinissi

ΛΙΒΕΡΙΑ
Θερίζουν ο Εμφύλιος και οι αρρώστιες

Στοιβάζονται και πάλι τα πτώματα στους δρόμους της Μονρόβια, καθώς η περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας έγινε ξανά χτες στόχος καταιγιστικών επιθέσεων. Κι ενώ ο εμφύλιος πόλεμος, η έλλειψη νερού, τροφίμων και φαρμάκων, μαζί με τις συνεπαγόμενες επιδημίες, δημιουργούν συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής καταστροφής, ο Τζ. Μπους έδωσε χτες εντολή στο Πεντάγωνο, να προχωρήσει στην ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά της Λιβερίας.


ΣΕΛ.  10

«Εφυγε» ο Βάσος Γεωργίου

Πέθανε, χτες, ο παλαίμαχος κομμουνιστής, δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», Βάσος Γεωργίου. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, από την Εκκλησία της Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας



ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Μετατρέπεται σε «Νεκρά Θάλασσα»

Ψαράδες της περιοχής μιλούν στο «Ρ» και καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί σε αργό θάνατο τον Αμβρακικό, και μαζί του το επάγγελμά τους


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ