Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10706

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Μεγάλη συναυλία του ΠΑΜΕ 6 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Με τη συνεργασία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Οι πρώτες συμμετοχές καλλιτεχνών είναι: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης.


ΣΕΛ.  15

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΚΚΕ: Να πάρουν η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές την ηχηρή, περήφανη απάντηση ότι η εργατική τάξη και ο λαός είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τα αντιδραστικά μέτρα μέχρι να τα ανατρέψουν και να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους

Ολοι στην περιφρούρηση της απεργίας, στα λιμάνια, στα εργοστάσια, σε όλες τις επιχειρήσεις, να αποκρούσουμε τις απειλές και την τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής της εργοδοσίας και του κράτους.

  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 64 πόλεις
  • Αθήνα: 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Πειραιάς: 11 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Απεργούν οι ναυτεργάτες κόντρα στις απειλές εφοπλιστών - κράτους

ΣΕΛ.  6  -  7,    11  -  13

Με τους ναυτεργάτες

Τα δικαστήρια, τασσόμενα στην υπηρεσία εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων, έβγαλαν και πάλι παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στη γενική πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει, εκτός από το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και υπόλογη.Ενάντια στους ναυτεργάτες ΛΑ.Ο.Σ-ΝΔ. Να επιβληθεί η νομιμότητα κραύγαζαν χτες τα αστικά ΜΜΕ και οι ακτοπλόοι εφοπλιστές. Η απεργία των ναυτεργατών υπονομεύει την ανάπτυξη, τον τουρισμό, είναι ενάντια στους νησιώτες και στο εισόδημά τους, τους αφήνουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα έλεγαν. Ποινικοποιούν τους ναυτεργατικούς αγώνες, όταν το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» (του προέδρου της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που κάνει μηνύσεις κατά των ναυτεργατών), λόγω βλάβης, δεν έκανε για μία βδομάδα τα προγραμματισμένα δρομολόγια στη Μυτιλήνη. Τι έκανε η Δικαιοσύνη; Δεν παρανόμησε ο εφοπλιστής αφήνοντας το νησί χωρίς βαπόρι; Οταν οι ακτοπλόοι έκαναν λοκ άουτ αφήνοντας για μέρες τα νησιά χωρίς βαπόρια δεν παρανομούσαν, αφήνοντας χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, άλλα εφόδια τους νησιώτες; Εκανε τίποτα η «Δικαιοσύνη»; Το λοκ άουτ δεν υπονομεύει την ανάπτυξη των νησιών και τη ζωή των νησιωτών; Εφοπλιστές αφήνουν απλήρωτους ναυτεργάτες, τους έχουν ανασφάλιστους βουλιάζοντας στα χρέη το ΝΑΤ. Βγήκε παράνομος από τη «Δικαιοσύνη» κανένας εφοπλιστής; Ποιος εφοπλιστής δικάστηκε γιατί βούλιαξε το σάπιο, χωρίς σωστικά μέσα, με μειωμένη οργανική σύνθεση πληρωμάτων, βαπόρι του πνίγοντας ναυτεργάτες και επιβάτες; Το πλήρωμα πάει φυλακή. Οι αγώνες των ναυτεργατών για τα δικαιώματά τους, για ασφαλή βαπόρια, κόντρα σε εφοπλιστές, κυβερνήσεις, είναι αγώνας υπέρ των νησιωτών, υπέρ του λαού. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το καθεστώς αυθαιρεσίας που επιχειρείται να επιβληθεί, με την καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία. Αμέριστη ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες σήμερα. Κάτω τα χέρια από την απεργία.



ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα

ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρομοκρατική επίθεση σε βάρος στελέχους του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  12
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΊΑ
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ