Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9785

Δε χωρά το ΚΚΕ στη «δημοκρατία» των αστικών καναλιών

Η δημοκρατία τους φτάνει ως εκεί που τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους αλλά και όλων των αφεντικών δε θίγονται. Ως εκεί που καταλαβαίνουν πως η κοινωνικοπολιτική παρέμβαση και δράση δε δημιουργεί ρήγματα αμφισβήτησης. Γι' αυτό και αφανίζουν τη δράση του ΚΚΕ όταν δεν τη διαστρεβλώνουν. Τρανταχτό παράδειγμα η «υποδοχή» της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπου παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν το λεκανοπέδιο Αττικής και τους κατοίκους του. Θέσεις και προτάσεις για τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο, τις ακτές, τα διόδια, για τη διαχείριση του νερού, για το συγκοινωνιακό, την αντισεισμική θωράκιση, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών, προσπέρασε ως μη γενόμενη τη συνέντευξη Τύπου κι ας συνέπεσε αυτή με τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την προχτεσινή ανοιξιάτικη βροχή, για τις οποίες έχυσαν άφθονα κροκοδείλια δάκρυα. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Κάθε φωνή - και για να είμαστε συγκεκριμένοι η φωνή του ΚΚΕ - που υποδεικνύει στους εργαζόμενους τους υπεύθυνους για τα προβλήματα και το δρόμο διεκδίκησης λύσεων, θάβεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι αναγνώστες και τηλεθεατές τους...


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για τα λαϊκά προβλήματα του λεκανοπεδίου

Ανάγκη η ανάπτυξη αγώνα για τη λύση τους και να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις εκλογές, για την αποδυνάμωση της δικομματικής εναλλαγής και την ενίσχυση του ΚΚΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
  • Δεκάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ απέκλεισαν χτες το απόγευμα τα διόδια της Αττικής Οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης, καταργώντας για αρκετή ώρα το χαράτσι που επιχειρηματίες και κυβέρνηση επιβάλλουν στους οδηγούς.
  • Χτες το πρωί ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές στο Μενίδι, που λόγω της αντιπλημμυρικής γύμνιας της Αττικής, «πνίγηκαν» από την προχτεσινή βροχή, ενώ Ερώτηση με την οποία απαιτεί μέτρα για την ελεύθερη πρόσβαση των εργαζομένων σ' όλες τις παραλίες, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Ανακοίνωση του ΚΕΚΡ σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, να του αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ
Σημαντικό το αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις

Την εμπιστοσύνη με την οποία ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι περιβάλλουν τις ταξικές δυνάμεις, επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στο 26ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


ΣΕΛ.  3
ΛΑΡΚΟ
Ακρωτηριάστηκε εργάτης

Νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί στη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα τον τραγικό ακρωτηριασμό ενός εργαζόμενου.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ