Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11418

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Στα χέρια των εμπόρων Υγείας η τύχη τους

ΣΕΛ.  14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινός ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών

ΣΕΛ.  20

Ο λαός να δοκιμάσει το δρόμο αντεπίθεσης και ρήξης

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής του λαού δίχως γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής, αυτό το δρόμο απαιτεί η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση. Απ' τη στιγμή που υπάρχει ο σκληρός και αδυσώπητος ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός, οι δεσμεύσεις της ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκό αποτέλεσμα, δε θα επιστραφούν κατακτήσεις

Αποτελεί προκλητικό ψέμα ότι είναι ανάσα για το λαό η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες σε βάρος του λαού και υπέρ του κεφαλαίου. Σε περίπτωση απόκλισης των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτόματα θα κόβουν από μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, παροχές Υγείας κ.λπ. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα μεταφέρονται στο λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους, ενώ επιταχύνονται οι αναδιαρθρώσεις, όπως και οι ιδιωτικοποιήσεις, που σημαίνει ακριβό νερό, ακριβότερη θέρμανση, ακριβή ενέργεια, τα πάντα ακριβότερα για το λαό. Στόχος της επίθεσης είναι η φτηνή εργατική δύναμη και όχι η διαχείριση του χρέους. Η συμφωνία είναι ένας εύθραυστος συμβιβασμός. Η αντιπαράθεση ΔΝΤ - Γερμανίας δεν έγινε ειδικά για την Ελλάδα, αλλά λόγω βαθέματος της κρίσης στην Ευρωζώνη και το πώς θα κατανεμηθούν οι ζημιές, με δεδομένα τα οξύτατα προβλήματα στις καπιταλιστικές οικονομίες Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Με καταλήψεις, απεργίες, στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις συνεχίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στα μέτρα που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις. Πλατιά σύσκεψη πραγματοποιεί σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων.


ΣΕΛ.  11

ΚΚΕ
Απύθμενο θράσος από την κυβέρνηση

Επιδεικνύει απύθμενο θράσος ο πρωθυπουργός, που ισχυρίστηκε ότι σημειώθηκε στο Γιούρογκρουπ μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού, τον οποίο η τρικομματική κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν καταδικάσει σε εξαθλίωση άγνωστης διάρκειας, για να εξυπηρετήσουν την ελληνική κεφαλαιοκρατία και τους συμμάχους της στην ΕΕ. Καμία αναμονή και προσμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός. Αντεπίθεση τώρα.



ΔΕΗ ΑΕ
«Κελεπούρι» κερδών για ιδιώτες

ΣΕΛ.  19
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΤΕΚ
Με εμπόδια η λειτουργία τους

ΣΕΛ.  13
ΜΑΣ
Κινητοποίηση αύριο για το δικαίωμα στη στέγαση

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΛΗΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ»
Μπλόκαραν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων

ΣΕΛ.  13
ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του φασιστικού - ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  32
ΠΑΣΥ
Κάλεσμα για οργάνωση αγώνα

ΣΕΛ.  18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Αίτημα αναγνώρισης ως «κράτος - παρατηρητής»

ΣΕΛ.  21
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Να δυναμώσει το Συνδικάτο

ΣΕΛ.  11
Σήμερα η ναυτεργατική σύσκεψη

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ