Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11395

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Απεργιακός ξεσηκωμός κατά την κατάθεση και συζήτηση των μέτρων

ΣΕΛ.  11
ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο στις 7 μ.μ. η εκδήλωση για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

ΣΕΛ.  3

Γερό χαράτσι σε νοσηλεία - εξετάσεις τσεκούρι σε παροχές Υγείας

Η κυβερνητική πολιτική του λεγόμενου «νοικοκυρέματος» των δαπανών για την Υγεία, σύμφωνα με το νέο «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ», βάζει μαχαίρι στις ήδη κουτσουρεμένες παροχές υπηρεσιών Υγείας και εκτοξεύει τις πληρωμές από τους ασφαλισμένους για νοσηλεία και εξετάσεις. Ετσι, οι ασφαλισμένοι, που εδώ και χρόνια πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τώρα θα πληρώνουν έως και 50% συμμετοχή για νοσηλεία και έως και 45% για εξετάσεις.


ΣΕΛ.  15

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Εκφράστηκε δυνατά το σύγχρονο λαϊκό ΟΧΙ

Στις κεντρικές παρελάσεις αλλά και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, εκφράστηκε δυνατά το σύγχρονο λαϊκό «όχι» στα μέτρα και τα μνημόνια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξοντώνουν το λαό προς όφελος των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  16  -  18

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν αρκεί το αίτημα καταψήφισης

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε, χτες, την ακόλουθη δήλωση για τα βάρβαρα μέτρα: «Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα, όμως εμείς επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνο η καταψήφιση. Γιατί, ακόμα κι αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας: Δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό. Από αυτή την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν και να είναι μία αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης. Από τα πάνω οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έρθει τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστική αλλαγή. Επομένως, πρέπει να υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση ριζικής ανατροπής. Χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων. Καταψήφιση ναι, αλλά και ολοκληρωμένη εναλλακτική ριζική λύση, από την άλλη. Οσοι επιμένουν μόνο στην καταψήφιση και μετά βλέπουμε ή εναποθέτουν τα πάντα μόνο σε μία αλλαγή μέσω μιας εκλογικής διαδικασίας, αυτό που θα κάνουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά να επιμηκύνουν και να κάνουν ακόμα χειρότερα τα βάσανα του λαού».



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ 4 - 5 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Επικίνδυνες ελλείψεις φαρμάκων

ΣΕΛ.  15
ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ
Παζάρια με αιχμή το ελληνικό χρέος

ΣΕΛ.  9
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πιέσεις στους εργάτες να μην αντιδράσουν

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στα ΕΑΣ

ΣΕΛ.  12
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Αύριο η κινητοποίηση

ΣΕΛ.  13
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣ. ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Αθρόα συμμετοχή

ΣΕΛ.  25
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οχι ξεπούλημα περιουσίας των ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΕΡΤ ΑΕ»
Ωμή λογοκρισία σε δημοσιογράφους

ΣΕΛ.  10
ΕΛΙΓΜΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Για ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων

Στη διά πυρός και σιδήρου ψήφιση και υλοποίηση του συνόλου των μέτρων, που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού για να θωρακιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων προχωρά σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) η κυβέρνηση, ενώ κορυφώνεται το αποπροσανατολιστικό σίριαλ της «διαπραγμάτευσης», για να διασκεδάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.


ΣΕΛ.  6  -  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ