Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 12049

Θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μέχρι τη στιγμή που τυπωνόταν η β' έκδοση της εφημερίδας, το ΚΚΕ συγκέντρωνε ποσοστό 5,5%, σηματοδοτώντας θετική τάση επανασυσπείρωσης δυνάμεων στο ΚΚΕ, τάση που είχε καταγραφεί και στις ευρωεκλογές. Το ΚΚΕ εμφανιζόταν να κατακτά την τρίτη θέση στις εξής εκλογικές περιφέρειες: Β' Πειραιώς, Σάμου, Λέσβου, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Λάρισας, Τρικάλων, Πρέβεζας, Βοιωτίας.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους της πατρίδας μας, τους νέους και τις νέες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν σήμερα στην ενίσχυσή του, επιβεβαιώνοντας τη θετική τάση επανασυσπείρωσης στο Κόμμα. Ιδιαίτερα όσους, για πρώτη φορά, ψήφισαν ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια του ΚΚΕ.

Eurokinissi

-- Εκφράστηκε στην κάλπη η μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική. Η διαμόρφωση κυβέρνησης - αυτοδύναμης ή συνεργασίας - του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των μειωμένων απαιτήσεων, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

-- Αρνητικό το γεγονός ότι ένα ναζιστικό κόμμα διατηρεί υψηλά ποσοστά στο εκλογικό σώμα.

-- Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, για να δικαιωθούν οι ελπίδες και προσδοκίες του λαού και να απαλλαγεί από το ζυγό των μονοπωλίων.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στο 94% της επικράτειας
Τα εκλογικά αποτελέσματα στο 94% της επικράτειας

ΣΕΛ.  3,    9   -   16



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ