Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9689

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Μπαλώματα»... ευλυγισίας σε βάρος των δικαιωμάτων της υγείας και της εργασίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.200 οχταμηνιτών και 3.000 δεκαοχταμηνιτών, διευρύνοντας ακόμη παραπέρα τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και έχοντας στόχο τα δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού, όταν οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 25.000. Ασφαιρη και ανούσια αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΓΩΝΑ για Παιδεία των αναγκών τους

Την Τετάρτη 31 Γενάρη, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού

Την είσοδο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Ερευνας του ΕΜΠ «έχτισαν» χτες συμβολικά οι φοιτητές, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πολιτική της υποταγής των πανεπιστημίων στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου

Eurokinissi

Την είσοδο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Ερευνας του ΕΜΠ «έχτισαν» χτες συμβολικά οι φοιτητές, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πολιτική της υποταγής των πανεπιστημίων στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου
Χωρίς ανάπαυλα, με ενισχυμένες δυνάμεις, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ηδη, η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Αθήνας επιβεβαίωσε την απόφαση να ενταθούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας που προωθούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Και ενάντια στις διάφορες «πρωτοβουλίες», που τους καλούν να σταματήσουν τον αγώνα για να αρχίσει δήθεν διάλογος, απαντούν με κάλεσμα για διεύρυνση του μετώπου. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 31 Γενάρη. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και οι μαθητές μαζί με τους γονείς, με χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν την αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για το σχολείο των αναγκών τους.


ΣΕΛ.  8   -   10

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία κλιμακώνουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης. Χτες οι μικρομεσαίοι αγρότες στην Αγιά της Λάρισας έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν συμβολικά στο δρόμο μήλα.

Σήμερα στο δρόμο βγαίνουν οι αγρότες της Βοιωτίας με συγκέντρωση στον Ορχομενό. Αύριο οι αγρότες στον Τύρναβο. Ακολουθούν κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα και στα Φάρσαλα (την ερχόμενη Δευτέρα), στην Ελασσόνα, στη Νέα Χαλκηδόνα κλπ.


ΣΕΛ.  14  -  15

Η Ιστορία διδάσκει ... υποταγή!

Τι είναι μια εξέγερση; Μα, τι άλλο από «αναστάτωση»; Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και το βιβλίο Ιστορίας της Ε' Δημοτικού. Και ποιος φταίει γι' αυτήν την «αναστάτωση», που, εκτός των άλλων, συνιστά και «ενόχληση»; Μα, βεβαίως, και οι από κάτω που εξεγείρονται. Πού βρίσκεται η λύση; Ε, αυτονόητο: Στο διάλογο για να μη φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Ποιος είπε ότι η υποταγή δε διδάσκεται;



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνες αλχημείες υπέρ των εφοπλιστών

Σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις οδηγεί η φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς προχωρά ακόμη και στην παραβίαση επικυρωμένων από τη χώρα μας Διεθνών Συμβάσεων.


ΣΕΛ.  11
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ξεκινάει σήμερα το 21ο Συνέδριο

Στο πολιτιστικό κέντρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια, με την παρουσία εκπροσώπων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ξεκινά σήμερα το 21ο Συνέδριο.


ΣΕΛ.  11
ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ξεπέρασαν το 43% του ΑΕΠ το Νοέμβρη

Το Νοέμβρη του 2006, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων έφτασε τα 78 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 23,2% συγκριτικά με το Νοέμβρη του 2005.


ΣΕΛ.  20
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Μόνιμος στόχος τα λαϊκά στρώματα

Μικρές επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι οι δράστες της φοροδιαφυγής για την κυβέρνηση, κάνοντας καθαρό ποιους θα ξεζουμίσει ακόμη περισσότερο.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ