Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούλη 2018 - αριθ. φύλλου: 13047

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης
  • Η πρώτη φάση συγκέντρωσης ειδών θα συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 28 Ιούλη
  • Εκκληση για αιμοδοσία για τη στήριξη των τραυματιών που χρειάζονται αίμα

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Εξήγγειλε μέτρα ζητώντας συγχωροχάρτι για τις ευθύνες της

Ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες να διεκδικήσουν μέτρα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους


ΣΕΛ.  6

Αλληλεγγύη και κινητοποίηση για αποκατάσταση των πληγέντων για να μην ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα
  • 81 έχουν φτάσει τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθούν. Πάνω από 180 οι τραυματίες. Συνεχίζει να είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων. Πάνω από 2.000 τα σπίτια που έχουν πληγεί
  • Στη Ραφήνα βρέθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
  • Αποκαλυπτικό δημοσίευμα σήμερα στον «Ριζοσπάστη»: Συνεχείς εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με παρεμβάσεις στη Βουλή στις 23 Μάη, 7 και 15 Ιούνη για να παρθούν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ομως, η κυβέρνηση καθησύχαζε...

INTIME NEWS

  • Ο Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, βρέθηκε στη Ραφήνα, όπου επισκέφθηκε το δημαρχείο και το Λιμεναρχείο της πόλης.
  • Το εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, τα διάφορα λόγια και υποσχέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που υπάρχουν, όπως και του κρατικού μηχανισμού.
  • Καλούμε σε συνεχή αλληλεγγύη, επαγρύπνηση, κινητοποίηση το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το λαό της περιοχής, όλο το λαό της Αττικής.

Eurokinissi

INTIME NEWS

INTIME NEWS


ΣΕΛ.  3   -   7,    20

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στους πληγέντες

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που δείχνει ο λαός μας από την πρώτη στιγμή στα θύματα της τεράστιας καταστροφής που έπληξε την Αττική, είναι πράγματι συγκινητικό. Δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές από όλη τη χώρα απευθύνουν κάλεσμα για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κ.λπ., για να διατεθούν στους πληγέντες. Εκατοντάδες είναι όσοι έχουν σπεύσει για να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, παλεύοντας σε συνθήκες που «πρωταγωνιστές» είναι ο ανθρώπινος πόνος και οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Συγκινεί επίσης η αυταπάρνηση των πυροσβεστών, όπως και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που για ώρες ατέλειωτες στη Ραφήνα έσωζαν εκατοντάδες ανθρώπους, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτή η συγκινητική ανταπόκριση, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, για να κρυφτούν οι υποχρεώσεις του κράτους για προστασία και ανακούφιση των πληγέντων. Ούτε όμως να συγκαλυφθούν οι ευθύνες οι δικές της, όπως και των προηγούμενων, για την τραγωδία.

Το γεγονός ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, το ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας ικανό άμεσα να ανταποκριθεί σε μια πιο απότομη προσέλευση τραυματιών, το ότι η «πολιτική προστασία» είναι υποτυπώδης, δείχνουν ότι ο λαός μένει μόνος και εκτεθειμένος στα δύσκολα. Αυτά τα τεράστια προβλήματα, που φέρουν και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν μπορούν να διαγραφούν. Επίσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να «σφυρίζει αδιάφορα», σε με σειρά άμεσα αιτήματα που διατύπωσε και με μορφή διεκδίκησης το ΠΑΜΕ.

Μαζί λοιπόν με τη συνέχιση της λαϊκής προσφοράς και στήριξης, πρέπει να ενταθεί η διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς. Να διατρανωθούν από χιλιάδες εργαζόμενους τα αιτήματα προστασίας της ζωής τους και των κόπων τους. Γιατί δεν είναι μοιραίο οι λαϊκές οικογένειες το χειμώνα να πνίγονται στην πρώτη νεροποντή και το καλοκαίρι να καίγονται στις πυρκαγιές. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να υπάρχει πρόληψη τέτοιων καταστάσεων, να μην έχουν τραγικές συνέπειες, σαν αυτές που δοκιμάζει ο λαός μας εδώ και τρεις μέρες.

Το έγκλημα δεν μπορεί να ξεχαστεί, όσο δεν αντιμετωπίζονται ριζικά οι αιτίες που γέννησαν την καταστροφή, που απ' ό,τι φαίνεται θα βρίσκουμε μπροστά μας, σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, βιομηχανικά ατυχήματα και ό,τι άλλο προκύψει. Οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ξεγλιστρήσουν όταν τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν αλλού, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση λοιπόν. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική που τους ματώνει καθημερινά.ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 8 Σεπτέμβρη το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Συνέντευξη Τύπου από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  9
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατεπείγουσα Ερώτηση στην Κομισιόν για μέτρα και αποζημιώσεις

ΣΕΛ.  5


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org