Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10781

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση - μεσίτης επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του λαού

Εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ως μάνατζερ του πιο σκληρού πυρήνα των Ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά κι ένας μάνατζερ που διαπραγματεύεται με αραβικά, βρετανικά, αμερικανικά, ισραηλινά και ό,τι θέλετε κεφάλαια, διότι βεβαίως σε συνθήκες διεθνοποίησης δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα μόνο με τους Ελληνες καπιταλιστές.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ των μονοπωλίων και ταξικοποίηση των σχολών
  • ΚΚΕ: Δρόμος ανοιχτός για το Πανεπιστήμιο και την επιστήμη είναι αυτός που υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του
  • ΚΝΕ: Τα παιδιά του λαού, που μέχρι σήμερα με δυσκολία τέλειωναν τις σπουδές, πλέον δε θα μπορούν να σπουδάσουν
  • Η κυβέρνηση ανήγγειλε το «νέο Πανεπιστήμιο», ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο. Η «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια», οι «χορηγοί» ακαδημαϊκών εδρών, είναι η ξεδιάντροπη είσοδος των επιχειρήσεων στη διοίκηση, στη δομή και στο περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Η «αξιολόγηση και η λογοδοσία» είναι με βάση τα στάνταρ των επιχειρήσεων και η λογοδοσία σε αυτές. Η «διεθνοποίηση» σημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου - επιχείρηση, που θα προσελκύει πελάτες, θα εξάγει εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύει παραμάγαζα στο εξωτερικό.
  • Η αγορά θα παραλαμβάνει για δουλειά ή για ανεργία ή για εναλλασσόμενη δουλειά δύο ειδών αποφοίτους: Ενα εργατικό δυναμικό επιστημονικό, που θα έχει μια ειδίκευση, μια ικανότητα για κάποιες στελεχικές δουλειές επιστημονικές. Και μία μάζα που μπορεί να έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά θα είναι φθηνό εργατικό δυναμικό με ορισμένες δεξιότητες για καθαρά εκτελεστική δουλειά.
  • Δρόμος ανοιχτός για το Πανεπιστήμιο και την επιστήμη είναι αυτός που υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του. Αυτή την πορεία μόνο η δύναμη της λαϊκής συμμαχίας μπορεί να διασφαλίσει, να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, με γραμμή ανυπακοής και αντεπίθεσης στη στρατηγική των μονοπωλίων, στην πολιτική των αστικών κομμάτων.

ΣΕΛ.  7  -  9

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δημόσια περιουσία και αξιοποίηση για το λαό

Την πρόταση του ΚΚΕ για ανάπτυξη ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου παρουσίασε ο Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την υποκρισία υποψήφιων και νυν δημάρχων των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


ΣΕΛ.  3

Ο κύριος Σεφερτζής

Στην επένδυση στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή Πλατυγιαλίου Αστακού, κύριος επενδυτής εμφανίζεται εταιρεία από το Κατάρ. Οπως και στο Ελληνικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, στις επαφές για τη συμφωνία συμμετείχε και ο Γ. Σεφερτζής, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, και φίλος του αδελφού του Νίκου. Ο Γ. Σεφερτζής ερωτηθείς από την εφημερίδα είπε πως τον είχαν επιλέξει οι Αραβες. Αλλά αραβική πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει πως οι Αραβες είχαν δεχτεί την παρουσία του, καθώς τους είχε συστηθεί ως εν ενεργεία σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού. Μάλιστα. Ο κύριος επικοινωνιολόγος, ως δήθεν αντικειμενικός αναλυτής, χρησιμοποιείται ουσιαστικά για τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική, μεσίτης συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων, εργαλείο της κυβέρνησης για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ένας απ' αυτούς που συμμετέχει συχνά - πυκνά στα κανάλια και αναλύει γιατί το ΚΚΕ δεν ενισχύεται, επιδιώκοντας να επιδράσει στις λαϊκές συνειδήσεις έτσι που να αποστρέφονται το ΚΚΕ, να αποδυναμώνεται, για να ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ, γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, επικοινωνιολόγος με αντιδραστική αποστολή αφού υπηρετεί τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν αναλυτές, επικοινωνιολόγους, συμβούλους, στην προπαγάνδα τους. Δρουν καταστροφικά για το λαό.



«ΠΕΡΑΙΩΣΗ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Προωθούν ξέπλυμα της μεγάλης φοροδιαφυγής

ΣΕΛ.  20
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Τρία ατυχήματα μέσα σε 12 ώρες

ΣΕΛ.  16
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Νέες απαλλαγές για τους εργοδότες

ΣΕΛ.  17
69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
Πολύτιμη γνώση για τους σημερινούς αγώνες

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΕΒΕ
Αύριο η κινητοποίηση για την ασφαλιστική κάλυψη

Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη κάθε αυτοαπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορου, αυτοκινητιστή, που δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διεκδικεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με τη συγκέντρωση που οργανώνει αύριο, Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα (Ακαδημίας 22), αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ