Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9861

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Ανθρώπινοι μισθοί και σύνταξη στα 60

Δικαίωμα των εργαζομένων οι κανονικοί ανθρώπινοι μισθοί για να έχουν και ανθρώπινες συντάξεις που καθορίζονται από το μισθό, να δουλεύουν μέχρι τα 60. Η «ενεργός γήρανση» είναι «ενεργός δουλεία»!


ΣΕΛ.  6  -  7

Εχουν την αποκλειστική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ τα κόμματα του δικομματισμού

Η εμπορευματοποίηση της γης είναι ο σπινθήρας. Παντελής η αδιαφορία για την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας

ICON

  • Η αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων είναι ζήτημα καθαρά πολιτικό. Η ανάπτυξη που διαχρονικά γίνεται στην Ελλάδα είναι σε βάρος των ανθρώπινων συμφερόντων, σε βάρος των εργαζομένων. Τα πάντα έχουν αρχή, μέση και τέλος το κέρδος. Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα.
  • Υπόλογοι απέναντι στο λαό είναι τα κόμματα που κυβερνούν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Το πολιτικό συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο λαός είναι: Φτάνει πια η εμπορευματοποίηση της γης, τα εγκαταλειμμένα δάση, τα εγκαταλειμμένα χωριά με τους ηλικιωμένους, που δεν είναι σε θέση να αυτοπροστατευτούν από τη λαίλαπα της φλόγας.
  • Να δοθεί 100% αποζημίωση στις περιοχές που ήδη επλήγησαν από τις πυρκαγιές και όχι μόνο η αποζημίωση για τις άμεσες συνέπειες.

ICON


ΣΕΛ.  3,   6  -  8

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Αμεσα μέτρα ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, περιόδευσε χτες στην περιοχή των Οινοφύτων και είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχή και τους μαζικούς φορείς. Στις συναντήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από τον Ασωπό ποταμό, που μετατρέπει το νερό που πίνουν οι κάτοικοι σε επικίνδυνο φαρμάκι, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Οινοφύτων.


ΣΕΛ.  13

Σήμερα στις πληγείσες περιοχές η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ