Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Αυγούστου 2001 - αριθ. φύλλου: 8054

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ η γειτονική χώρα

Ολο και πιο πολύ με στρατόπεδο μοιάζει η γειτονική ΠΓΔΜ με τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα να καταφθάνουν και να καταλαμβάνουν θέσεις ελέγχου περιοχών. Ανάμεσά τους και οι πρώτοι 157 Ελληνες που ήδη βρίσκονται εκεί και θα ενισχυθούν σήμερα από τους υπόλοιπους περίπου 200. Η ελληνική κυβέρνηση δε δίστασε να τους στείλει παρά τους ομολογημένους κινδύνους.

Υποτίθεται πως κλείστηκε συμφωνία για τον αριθμό των όπλων που θα συλλεγούν από τους Αλβανούς αυτονομιστές αλλά αυτός ο αριθμός... δεν ανακοινώνεται επίσημα. Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως η όλη υπόθεση ήταν άλλοθι προκειμένου να γίνει η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση. Στο μεταξύ και χτες υπήρχαν συγκρούσεις στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή της συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Σκάι», για άλλη μια φορά προειδοποίησε πως «ανεξάρτητα αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός διαμελισμού της χώρας - γιατί μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που τον θέλουν, άλλες να μην τον θέλουν - ωστόσο η τρίτη ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια για τη συγκεκριμένη περιοχή οδηγεί προς τα εκεί».


ΣΕΛ.  6  -  7,    9

ΠΑΣΥ
Σύσκεψη για το βαμβάκι σήμερα

Σύσκεψη ενημέρωσης και αγωνιστικού συντονισμού των βαμβακοπαραγωγών της χώρας πραγματοποιείται σήμερα στην Καρδίτσα με πρωτοβουλία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 πμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν βαμβακοπαραγωγοί και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων από όλες τις βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Το θέμα αιχμής θα είναι ο νέος καταστροφικός κανονισμός για το βαμβάκι και οι επικείμενες αρνητικές επιπτώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς, οι οποίοι από φέτος κιόλας θα βρεθούν μπρος σε νέα οδυνηρά τετελεσμένα, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  13


ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ
«Διαλύοντας» την ΑΒΜ!

Από τα χείλη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπους, η ΑΒΜ, η συνθήκη για την απαγόρευση των βαλλιστικών πυραύλων, πετάχτηκε πια οριστικά στο κάλαθο των αχρήστων, παρά το γεγονός ότι οι διμερείς, ρωσοαμερικανικές, συνομιλίες για την τύχη της συνθήκης συνεχίζονται..!


ΣΕΛ.  14  -  15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις

Για τις εξελίξεις στη γειτονική ΠΓΔΜ με την επέμβαση του ΝΑΤΟ και την αποστολή ελληνικού στρατού, καθώς και για τα αναγραφόμενα για τις πιθανές εξαγγελίες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξή της


ΣΕΛ.  9
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Στη Χεβρώνα τα ισραηλινά τανκς

Δύο νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της εισβολής αρμάτων μάχης του ισραηλινού στρατού στη Χεβρώνα, που συντηρεί την ένταση, ενώ καταδεικνύει πιθανώς τις προθέσεις της κυβέρνησης Σαρόν ενόψει της επικείμενης συνάντησης Σαρόν -Αραφάτ στο Βερολίνο. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της Κίνας Ζεμίν, που κάλεσε για άμεση αποστολή παρατηρητών στην περιοχή


ΣΕΛ.  14   -   15
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «Ο»
Συνεχίζει το ταξίδι του

Με εκατοντάδες εκδηλώσεις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες το ταξίδι του 27ου Φεστιβάλ, με πλούσια θεματολογία που αγγίζει τη νέα γενιά. Αύριο, σε εκδήλωση του Φεστιβάλ στο Καρλόβασι της Σάμου, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός


ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις μαρίνες της Αττικής

Το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και αποκαλύπτει ότι η ιδιωτικοποίηση των μαρίνων σημαίνει εμπορευματοποίηση των ακτών του Σαρωνικού, που πάει χέρι - χέρι με την τσιμεντοποίησή τους, αφού οι ιδιώτες πρόκειται να ανεγείρουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, φαστφουντάδικα κέντρα διασκέδασης κ.ο.κ.


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ