Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11020

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Παγίδα χειραγώγησης του λαού

ΣΕΛ.  3
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Συγκλονιστική επιστολή μιας μάνας για τη βάρβαρη πολιτική Πρόνοιας

ΣΕΛ.  10

Υπεράσπιση - διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν ενάντια στην κατάργηση του θεσμού των ΒΑΕ, να διεκδικήσουν τη διεύρυνση της λίστας εκεί που απαιτείται, να παλέψουν για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες - 50 για τις γυναίκες στα ΒΑΕ, για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας

Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί τη βασική ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες. Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται θα σημάνουν αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 5-7 χρόνια, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, συρρίκνωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παρέχει άλλοθι στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο. Οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με το ΚΚΕ, να αποκρούσουν τα βάρβαρα μέτρα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  11

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στα γραφεία της ΕΕ για το ξεκλήρισμα του λαού της Σομαλίας

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από στελέχη ταξικών σωματείων, συνδικάτων και ομοσπονδιών, επέδωσε στον αρμόδιο του γραφείου της ΕΕ υπόμνημα, στο οποίο καταγγέλλονται τόσο οι κυβερνήσεις της ΕΕ, όσο και των ΗΠΑ για την τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό της Σομαλίας.


ΣΕΛ.  20

Λαϊκό φράγμα

«Με μεγαλύτερη ορμή τώρα και πιο απερίσπαστοι από ό,τι μέχρι σήμερα, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε όλο και περισσότερο την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων και των μεγάλων αλλαγών, που βάζουν τη χώρα μας σε μια διαφορετική τροχιά», είπε χτες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων χρεοκοπίας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Ενταση της αντιλαϊκής επίθεσης σημαίνει η μεγαλύτερη ορμή. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με το πολυνομοσχέδιο να πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών - συντάξεων, να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις για αύξηση της εκμετάλλευσης, στο Ασφαλιστικό με επικουρικές και ΒΑΕ. Οι αλλαγές σε Υγεία - Πρόνοια στερούν τέτοιες υπηρεσίες από τις λαϊκές οικογένειες και η Παιδεία γίνεται πανάκριβη. Ταυτόχρονα, έρχονται τα φορολογικά χαράτσια το Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποφύγουν την κόλαση που τους φέρνουν αναπτύσσοντας την ταξική πάλη, ορθώνοντας φράγμα στα χειρότερα, ενώ η οριστική διέξοδος θα έρθει μόνο με τη λαϊκή εξουσία, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα καταργήσει το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής.



ΟΣΝΙΕ
ΑντιΠΑΜΕ μέτωπο από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ

ΣΕΛ.  12
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ»
Πλήγμα στη φτωχομεσαία αγροτιά

ΣΕΛ.  16
Αύριο η εκδήλωση για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ πολεμά το συνδικάτο

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Να συζητηθεί στη Βουλή η Σύνοδος Κορυφής

Ανεξάρτητα από την πρόθεση του πρωθυπουργού για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνει ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας για 40 χρόνια με βάρβαρα μέτρα διαρκείας.


ΣΕΛ.  7
Κόβουν επιδόματα σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ