Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10433

29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η εκδήλωση στην πύλη της ΕΤΜΑ

Διοργανώνεται, από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, το Συνδικάτο στον κλάδο, και το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου. Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  3
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΒΑΕ
Την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ, με καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης στους τόπους δουλειάς. Παράλληλα, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζονται ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ του κεφαλαίου με το δίκιο του λαού

Αλέκα Παπαρήγα: Μπορεί να υπάρξει κοινωνία, και υπήρξε και θα υπάρξει, που μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, χωρίς επιχειρηματίες, αλλά χωρίς την ανθρώπινη εργατική δύναμη δεν μπορεί να υπάρχει

Το πιο σημαντικό σύνθημα για μας είναι το «Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη». Αυτό το σύνθημα ενοχλεί ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο κρίσης που δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες στην πλουτοκρατία να αυγατίσει τα κέρδη της, να πάρει μέτρα από τώρα για να εξασφαλίσει ότι τα επόμενα χρόνια η κερδοφορία θα συνεχίζεται αμείωτη, θα πολλαπλασιάζεται. Η μόνη ευκαιρία που δίνει στην εργατική τάξη, στους εργατοϋπάλληλους, στη φτωχή αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, είναι η ευκαιρία συνείδησης της δύναμής τους. Διαφορετικά, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Τον πόλεμο τον δέχεται πριν απ' όλα η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ έχει θέσεις, προτάσεις, διεκδικήσεις για κάθε χώρο δουλειάς, για κάθε γειτονιά, γιατί κι εκεί κατοικούν εργατοϋπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Αλλά στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο, στην επίθεση απαντάς με αντεπίθεση. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.


ΣΕΛ.  6  -  10

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Προχώρησαν σε αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών

Κινητοποιήσεις, με συμβολικούς αποκλεισμούς σιδηροδρομικών γραμμών, χτες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, ενάντια στο αντιλαϊκό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και συνολικά του ελληνικού σιδηρόδρομου, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις αυξήσεις, στις περικοπές δρομολογίων και στις απολύσεις.


ΣΕΛ.  14   -  15

Υπουλο περιτύλιγμα

Για «την καθημερινότητα του πολίτη», ενδιαφέρεται, τάχα, ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με χτεσινή δήλωσή του. Το ενδιαφέρον του; Αβάσταχτη φορολογία για τα λαϊκά εισοδήματα, τριήμερη δουλειά με μείωση αποδοχών, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας, πάγωμα μισθών. Δημιουργία ψυχολογίας του φόβου με παρακολούθηση από την ΚΥΠ, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για υπόσκαψη της διεκδικητικής πάλης. Από την άλλη, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «θα χτίσουμε έναν κόσμο νέο στον οποίο η αγορά θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους λίγους και ισχυρούς», ζητώντας εκλογές, όταν προωθεί ενίσχυση των επιχειρηματιών με κρατικό χρήμα, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, άρα συνέχιση της φτώχειας και ...φτηνά δάνεια από τις Τράπεζες, δηλαδή υποθήκευση της ζωής των εργαζομένων στους «ηθικούς» τραπεζίτες. Είναι και οι δυο το ίδιο αντιλαϊκοί με διαφορετικό, ύπουλο, περιτύλιγμα. Δεν αλλάζουν. Εδώ και τώρα πάλη αντιμονοπωλιακή. Τιμωρήστε τους, ενισχύοντας το μοναδικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ.



«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Ανάγκη καθολικού δημόσιου συστήματος Υγείας

ΣΕΛ.  12
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγρια καταστολή κινητοποίησης για υπεράσπισή τους

ΣΕΛ.  13
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΑντιΚΚΕ παραλήρημα για το έργο του Αχελώου

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Εσπασαν στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία

ΣΕΛ.  14   -   15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ