Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11560

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι όποιες διαφωνίες δε συγκαλύπτουν τη συμφωνία στα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  11
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόταση νόμου για κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης

ΣΕΛ.  3

ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙ την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάνε για ανάπτυξη, ακριβώς για το ίδιο πράγμα μιλάνε, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποφέρει κέρδη μόνο στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και μόνο μισθούς πείνας και εξαθλίωση στους εργαζόμενους, νέους φόρους και κλείσιμο μαγαζιών στους αυτοαπασχολούμενους, ξεκλήρισμα από τη γη για τους αγρότες

Σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, της επιστήμης, μπορούν να ικανοποιηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού, όπως:

  • Σταθερή εργασία για όλους, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής - προσωρινής εργασίας. Διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση. Δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς. Μετατροπή του αθλητισμού και του πολιτισμού από εμπορεύματα σε δικαιώματα. Διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας.
  • Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ανάπτυξη των ζωτικών υποδομών που αφορούν στην αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, στην πυροπροστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ολα αυτά απαιτούν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησαν τον Χαρίλαο Φλωράκη στο αγνάντιο του Αϊ-Λια

Στο Παλιοζωγλόπι, το χωριό που γεννήθηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης, στο αγνάντιο του ψηλά στον Αϊ-Λια, όπου ο ίδιος διάλεξε να ταφεί, έγινε την Κυριακή η εκδήλωση στη μνήμη του, που οργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, στην επέτειο των 8 χρόνων από το θάνατό του.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Υπόθεση του λαού η αντιρατσιστική πάλη

Οι όποιες διαφωνίες στη συγκυβέρνηση, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη συνολική αντιλαϊκή ατζέντα της σύσκεψης και τη συμφωνία των εταίρων στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τη νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα μέσω καινούριων και εξοντωτικών φόρων. Αυτές οι ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις υπηρετούν και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και άλλους στόχους σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν το λαό και τους μαζικούς φορείς από το να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και στο ναζισμό.



Σενάρια για μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επιταχύνει την εκδίωξη 15.000 υπαλλήλων

ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πλήρης εκφυλισμός των διαδικασιών του

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κομμουνιστική ιδεολογία στο στόχαστρο της ΕΕ

ΣΕΛ.  3
ΚΛΑΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σήμερα η σύσκεψη των σωματείων

Με στόχο την παραπέρα οργάνωση του αγώνα, βάζοντας στο επίκεντρο το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς και την απάντηση στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, όπου κι αν εκφράζεται, πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, σύσκεψη των Σωματείων του κλάδου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, στις 6 μ.μ.


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αρχίζει ο Γολγοθάς των φορολογικών δηλώσεων

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση στις 6 Ιούνη για την ανεργία

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη

ΣΕΛ.  17
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλες ελλείψεις

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ