Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10924

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΗ
Ο λαός να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα

Η επιστημονική γνώση και η εξαγωγή συμπερασμάτων και διδαγμάτων από την Ιστορία των λαών αποτελεί ισχυρό όπλο στην πάλη για κοινωνική απελευθέρωση, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


ΣΕΛ.  3
ΛΙΒΥΗ
Ετοιμότητα των ΗΠΑ για χερσαίες επιχειρήσεις

Πλοία των ΗΠΑ με 4.500 πεζοναύτες στα ανοιχτά της Λιβύης. Αμεσότερη εμπλοκή προαναγγέλλει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. Κυβέρνηση και ΝΔ χέρι - χέρι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


ΣΕΛ.  8  -  10

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΕΤΡΩΝ από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ

ΚΚΕ: Μονόδρομος για το λαό η αντεπίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά της πολιτικής και των κομμάτων που υπηρετούν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

  • Καταιγίδα νέων αντιασφαλιστικών μέτρων, παραπέρα δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες, επιβολή σκληρών αντιλαϊκών δημοσιονομικών προγραμμάτων, αποφάσισαν χτες στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα για τη «διαχείριση των κρατικών χρεών της ευρωζώνης», συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στρώνοντας το δρόμο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», δηλαδή της ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίου.
  • Με το νέο σύμφωνο υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων τους, βυθίζουν τους λαούς στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της φτώχειας, της ανεργίας και των πολέμων. Οσο όμως κι αν κλιμακώνουν τον πόλεμο στα δικαιώματα των λαών, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση τους. Ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος και αγιάτρευτος. Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί την οργανωμένη του δύναμη, την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  6   -   7

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Τις μπάρες των διοδίων σήκωσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Επίσης με συμβολικές κινητοποιήσεις, σε σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας και του οδικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα έστειλαν μήνυμα για την κατάργηση όλων των διοδίων.


ΣΕΛ.  17

Οι πόλεμοι

Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης είναι ιμπεριαλιστικός, άδικος και συνεχίζεται με ένταση, ενώ τα σχέδια για γενίκευσή του και με χερσαίες δυνάμεις είναι στα σκαριά. Τον πόλεμο προετοίμασαν οι ιμπεριαλιστές, οργανώνοντας αντι-Κανταφικές δυνάμεις. Την πρόσκληση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την έκαναν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Λιβύη. Είναι πόλεμος που «νομιμοποιήθηκε» από μερίδα ιμπεριαλιστών, γιατί οι ηγετικές αντικαθεστωτικές δυνάμεις διεκδικούν για λογαριασμό τους ανακατατάξεις στην εξουσία, είναι διαπάλη για το ποιο τμήμα της αστικής τάξης, το παλιό, ή το εκσυχρονιστικό, θα διεκδικήσει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, του πλούτου, γενικότερα, στη Λιβύη και τη συνδιαχείριση με τα διεθνικά μονοπώλια. Ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και άδικος και από τη σκοπιά που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ο Καντάφι. Και αυτός είχε αναπτύξει σχέσεις με μερίδα ιμπεριαλιστών, αλλά πρόσφατα άλλαξε επιλογές και ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Υπάρχουν και δίκαιοι πόλεμοι. Εμείς αυτούς υποστηρίζουμε, γιατί πάντα έρχονται ως απάντηση στους άδικους πολέμους. Και ο δίκαιος πόλεμος, για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυάζεται με την πάλη κατά της εγχώριας αστικής τάξης και οπωσδήποτε κατά του ξένου ιμπεριαλιστή.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική υποδοχή από εργάτες και ανέργους

ΣΕΛ.  16
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν για 5η μέρα τον αγώνα τους

ΣΕΛ.  18
ΠΑΣΥ
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ

Μεθαύριο Κυριακή, 27 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα γιορταστεί, αγωνιστικά, η 101η επέτειος του Κιλελέρ, με πανελλαδικό συλλαλητήριο, που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.


ΣΕΛ.  22
Ερχονται αντισεισμικά χαράτσια

ΣΕΛ.  32
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Την Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  15
ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΚΚΕ: Ο λαός να σταματήσει τη ληστεία

ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ