Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Μάρτη 1999

ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ
ΔΡΟΜΟ
ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους
  • Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν μαζικά πάλι χτες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες
  • Χτύπησαν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα τους διαδηλωτές έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα ο ανθύπατος Μπερνς είχε επισκεφτεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Οργή του λαού της Αθήνας ενάντια στις εγγλέζικες ορντινάτσες στη βρετανική πρεσβεία
  • Εκατομμύρια διαδηλωτές σε χιλιάδες πόλεις πολλών κρατών από όλες τις ηπείρους, αυτές τις μέρες κινητοποιούνται ενάντια στο βρόμικο πόλεμο που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ με την καθοδήγηση των ΗΠΑ
  • Συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτες, όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ, οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί ενάντια στη Γιουγκοσλαβία από τους διεθνείς εγκληματίες

ΣΕΛ.  6   -   20

Πρωτοβουλία συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ανέλαβε η Αλ. Παπαρήγα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, ανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη συνάντηση αναμένεται η ΓΓ του ΚΚΕ να θέσει τα ερωτήματα και τις ανησυχίες του Κόμματος, που αποτελούν και ερωτήματα ευρύτερα του ελληνικού λαού, καθώς και να θέσει το ζήτημα να σταματήσει αμέσως κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται αυτές τις μέρες από το ΝΑΤΟ - με τη συμμετοχή και της Ελλάδας - ενάντια στη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας.


Ανθρώπινη ασπίδα!

Στους 38.000 ανθρώπους φτάνει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων "Zastava", κάπου στην Κεντρική Σερβία. Κι όπως ανακοίνωσαν χτες, αποφάσισαν να σχηματίσουν ανθρώπινη ασπίδα, για να προστατεύσουν το συγκρότημα, από τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.

"Αυτή η ανθρώπινη ασπίδα, φτιαγμένη από εργάτες του εργοστασίου, τις οικογένειές τους και κατοίκους του Κραγκούγεβατς, θα προστατεύει το εργοστάσιο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για όσο καιρό κρατήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της χώρας μας" υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

"Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο στις (ΝΑΤΟικές) χώρες σας - συμπληρώνουν - ότι μια επίθεση στο εργοστάσιό μας, το οποίο καλύπτει περιοχή 305 εκταρίων και απασχολεί 38.000 ανθρώπους, θα σημαίνει τον άμεσο θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα βρίσκονται σταθερά παρόντες στο εργοστάσιο για όσο χρονικό διάστημα κρατήσουν οι επιχειρήσεις σας".

Οι ίδιο τόνισαν, επίσης, ότι δε θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ακόμη κι αν οι σειρήνες σημάνουν, προειδοποιώντας για επικείμενη αεροπορική επιδρομή.

Αν νομίζουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, ότι θα γονατίσουν το σερβικό λαό είναι βαθιά γελασμένοι.


Προσφορές
  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 635.000 δρχ. στη μνήμη της μητέρας του ΕΛΙΣΑΒΕΤ,της αδερφής του ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ και του ανιψιού του ΒΑΣΙΛΗ.
  • Ο Ν. Μικόνης πρόσφερε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 3.600.000 δρχ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ