Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11196

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Επιτακτική ανάγκη για πρόληψη - θεραπεία - κοινωνική επανένταξη

ΣΕΛ.  3
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η πλάστιγγα ή θα γείρει με τα μονοπώλια ή με τη λαϊκή εργατική εξουσία και το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10  -  13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ να αποκρούσουμε τη σφαγή των μισθών

ΚΚΕ: Τώρα ταξική αφύπνιση, οργάνωση και πάλη σε όλους τους κλάδους και τόπους δουλειάς, για να αποκρουστεί το αντεργατικό σφαγείο. Αντεπίθεση για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και συνολικά η δικτατορία των μονοπωλίων, και της ΕΕ

Εγκρίθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά, από 751 ευρώ, για τους νέους στα 511 ευρώ μεικτά, ενώ για τους νέους της μαθητείας, στα 357,50 ευρώ μεικτά. Καταργεί επίσης τις ισχύουσες κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και η κυβέρνηση ορίζει το περιεχόμενο των νέων κλαδικών συμβάσεων, πετσοκόβοντας τους μισθούς που προβλέπονται απ' αυτές. Ταυτόχρονα, ψηφίστηκε στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος που μειώνει δραστικά όλες τις συντάξεις, καταργεί τους οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας, αίρει τη μονιμότητα στις πρώην ΔΕΚΟ, μειώνει δραστικά κρατικές δαπάνες για «κοινωνικές» παροχές. Πανεργατικό μέτωπο αντεπίθεσης για να αποκρούσουμε τον πόλεμο.


ΣΕΛ.  6  -  9

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμακώνουν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π. μ., στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι χαλυβουργοί στον εργατόκοσμο όλης της Αττικής. Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ενεργοποίησε χτες η εργοδοσία, μετά τις νέες απολύσεις.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΚΚΕ
Τιμωρήστε σκληρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αθλια αντιΚΚΕ επίθεση εξαπέλυσε χτες στη Βουλή ο Αντ. Σαμαράς κατηγορώντας τους ταξικούς εργατικούς αγώνες και το ΚΚΕ για την οικονομική κρίση που έφερε η υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου το οποίο υπηρετεί. Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Για την κρίση και το χρέος, για την βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο "ευρωμονόδρομος" που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Ολες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ - ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος, άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας. Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες. Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους».



ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.
ΑντιΚΚΕ οχετός για να χτυπήσουν το λαό

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΜΕ
Συναγερμός για Υγεία - Πρόνοια

ΣΕΛ.  22
ΚΚΕ
Εμπαίζουν το λαό με την «ανάπτυξη»

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΥ
Στις 18 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ

ΣΕΛ.  26
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Νέοι αγώνες σε κάθε σχολή και έτος

ΣΕΛ.  25
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΓΙΑΤΡΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Να σαρωθεί με αγώνες η αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  28
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αύριο οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  27
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Προκαλεί η ΕΕ και τα μαντρόσκυλά της

ΣΕΛ.  17
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΓΟΝΤΙΚΑ
Το ηθικό κύρος των κομμουνιστών

Η αφοσίωση και η συνέπεια στους σκοπούς του Κόμματος δεν είναι κάτι που κατακτιέται εφάπαξ, μια κι έξω. Είναι ένας διαρκής αγώνας. Είναι πριν από όλα ένας διαρκής αγώνας με την αστική και μικροαστική ιδεολογία και πολιτική. Ο αγώνας αυτός είναι ο πιο σκληρός, ο πιο σύνθετος, καθώς είναι κυρίαρχη ιδεολογία, επιδρά μαζικά και μέσα από πολλά κανάλια, από όλο τον τρόπο ζωής.


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ