Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9642

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο «συνταγματικό» απόσπασμα η μονιμότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο

Τη χαριστική βολή στην όποια διασφάλιση μόνιμης εργασίας υπάρχει σήμερα στο Δημόσιο και να γενικεύσει παραπέρα τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και στο χώρο αυτό, επιδιώκει η κυβέρνηση με την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 103 του Συντάγματος. Με τετράωρη στάση εργασίας αύριο, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  11

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από τον τομέα Υγείας

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το λαό της περιοχής και το ταξικό λαϊκό κίνημα, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Απεργούν αύριο εργαζόμενοι και γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Εξω όλοι οι ιδιώτες, οι χορηγοί, ο Ερυθρός Σταυρός, οι λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γενικά οι επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας. Σ' αυτή τη βάση μπορεί να διεκδικηθεί και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, σημείωσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου χτες το απόγευμα δεκάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι μαζικοί φορείς της Νοτιοανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου (φωτ.). Αύριο απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ το πρωί, τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης ενάντια στο «χαράτσι» για την προληπτική ιατρική, που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από το λεγόμενο «μίνι ασφαλιστικό».


ΣΕΛ.  7   -   8

Associated Press

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Λαοθάλασσα υπέρ του μπολιβαριανού μπλοκ

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής έχει μπει η Βενεζουέλα, και η προχτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του μπολιβαριανού μπλοκ, των δυνάμεων που υποστηρίζουν την επανεκλογή του προέδρου Ούγο Τσάβες Φρίας, έδωσε το στίγμα. Οι λαϊκές δυνάμεις με την εντυπωσιακή παρουσία τους στην πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας - οι εκτιμήσεις μιλάνε για 2 εκατομμύρια κόσμου - πλημμύρισαν τις κεντρικές λεωφόρους και διατράνωσαν ότι στηρίζουν την Μπολιβαριανή Διαδικασία, που ήδη έχει κάνει τεράστια βήματα. Την ίδια στιγμή η φιλοαμερικανική αντιπολίτευση προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, όμως και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό 60% στον Τσάβες.


ΣΕΛ.  17


ΒΙΕΤΝΑΜ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Με επίσκεψη στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του φιλειρηνικού κινήματος του Σοσιαλιστικού Βιετνάμ στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη της απεργίας

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 13ης Δεκέμβρη, καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους, προβάλλοντας το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων, ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  8
ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Χωρίς απαντήσεις ακόμη το φονικό

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το πρωτοφανές φονικό στα Καλύβια Αγρινίου, όπου, το βράδυ του Σαββάτου, πέντε αδέλφια και ξαδέλφια βρέθηκαν νεκροί, χτυπημένοι από καραμπίνα.


ΣΕΛ.  20
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Νικητής στις εκλογές ο Ραφαέλ Κορέα

Ο υποψήφιος της «Συμμαχίας για την Πατρίδα», Ραφαέλ Κορέα, φαίνεται πως κερδίζει τις εκλογές στον Ισημερινό, έναντι του φιλοαμερικάνου αντιπάλου του, Αλβ. Νομπόα.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ