Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9640

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Ψηφίζουν αύριο οι μηχανικοί

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι μηχανικοί όλης της χώρας, για να εκλέξουν τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα του ΤΕΕ. Καθοριστικός παράγοντας η ενίσχυση της «Πανεπιστημονικής», για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3

Αντιλαϊκή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στάχτη στα μάτια...

Την ανάγκη αποκλειστικά δημόσιου, πραγματικά δωρεάν και ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης

Ρεσιτάλ συναίνεσης με στόχο την προώθηση της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης στην Παιδεία, έδωσαν χτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Το πρόβλημα της Παιδείας είναι δραματικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί, ανέφερε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Να κατοχυρωθεί ο αποκλειστικά ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Να ακυρωθεί κάθε μέτρο που οδηγεί στην επιχειρηματική λειτουργία, κανένας ιδιώτης στην εκπαίδευση. Να αναμορφωθεί ριζικά το περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων και των βιβλίων του σχολείου, ενάντια στην υποκατάσταση του περιεχόμενου από ασύνδετες πληροφορίες και αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις. Να καταργηθεί το ανισότιμο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο και η διάσπαση του σχολείου σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Μόνη διέξοδος είναι το ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης. Η επαγγελματική εκπαίδευση να παρέχεται σε μεταλυκειακό επίπεδο μέσα από ένα σύστημα δημόσιων και δωρεάν τεχνικών και επαγγελματικών σχολείων, που θα εξασφαλίζουν ουσιαστική επαγγελματική μόρφωση.


ΣΕΛ.  7   -   12

Associated Press

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δυναμώνει και η απάντηση των αγωνιστών, που αντιτίθενται σ' αυτές και απαιτούν την άρση του αποκλεισμού της περιοχής. Οι ισραηλινές φιλειρηνικές οργανώσεις (Gush Shalom, Bat Shalom, Yesh Gvul και άλλες) έχουν πάρει πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται και από το ΚΚ Ισραήλ, και καλούν στη διοργάνωση, στις 2 Δεκέμβρη, εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την ισραηλινή πολιτική στη Γάζα, τόσο στο Ισραήλ, όσο και σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις του κόσμου. Ενδεικτικό είναι ότι, μέχρι στιγμής, «συμμετοχή» έχουν δηλώσει πόλεις από Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία και Αμερική.


ΣΕΛ.  17

«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
«Στο μέλι» της ρύθμισης και οι κατασκευαστές

Χαριστική ρύθμιση για τα χρέη των εργοληπτών δημόσιων έργων στο ΙΚΑ, προωθεί η κυβέρνηση. Καταγγέλλει το ΚΚΕ και απαιτεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Πιο δυναμικά στον αγώνα

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ, την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της ταξικής συναίνεσης και υποταγής χαιρέτιζαν το ιδρυτικό συνέδριο της ΑΓΣΣΕ.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
Πρωτοπορεί στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Σε «ναυαρχίδα» της Εκκλησίας της Ελλάδας στην επιχείρηση επέκτασης των κερδοσκοπικών επενδύσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, αναδεικνύεται η Μητρόπολη Δημητριάδος.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ