Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11660

Συνέντευξη με τους νεολαίους μουσικούς Dason και Afaza, για όσα έζησαν τη νύχτα που οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα

ΣΕΛ.  9

ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ των 25 ευρώ για νοσηλεία

ΚΚΕ: Η Υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία είναι δικαίωμα όλου του λαού και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει δωρεάν και με υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες σε όλους

Απ' την 1.1.2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα ακόμη χαράτσι που συμβάλλει στην επέκταση της εμπορευματοποίησης σε ό,τι ακόμη ονομάζεται δημόσιος τομέας Υγείας. Αποδεικνύεται ότι το κλίμα περί μη επιβολής νέων μέτρων από την κυβέρνηση είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Η κυβέρνηση όχι μόνο βάζει νέα εμπόδια στην Υγεία και περίθαλψη του λαού, αλλά θέτει και εκβιαστικά διλήμματα με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους για να παρεμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του απάνθρωπου μέτρου, όπως και κάθε τέτοιου μέτρου.


ΣΕΛ.  13

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Μεγάλη σε όγκο και παλμό η διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα προχτές ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και κατέληξε σε συναυλία στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις και συναυλίες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Εχθρός του λαού η Χρυσή Αυγή

Οι δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής σε Πέραμα και Κερατσίνι έγιναν αφορμή για την αποκάλυψη των μεθόδων και των τρόπων που οργανώνει την εγκληματική της δράση. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει ανοιχτά για τη Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται για ναζιστική οργάνωση, άρα και εγκληματική, μπράβους του κεφαλαίου και του συστήματος, με στόχο το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Δεν το κάνει τώρα που η δολοφονική της δράση οδήγησε αστικές δυνάμεις και μηχανισμούς του αστικού κράτους να «ψάχνουν» (λες και δεν έχουν) στοιχεία για να τεκμηριώσουν την εγκληματική της δράση. Το ΚΚΕ έκανε αυτή την τοποθέτηση από τη δεκαετία του 1990, όταν οι χρυσαυγίτες «εκπαιδεύονταν» κυρίως πάνω σε μετανάστες. Εχουν πολιτική ευθύνη οι κυβερνήσεις, οι αστικοί κρατικοί θεσμοί, γιατί ενώ υπήρχε νομικό οπλοστάσιο αντιμετώπισης των εγκληματικών της ενεργειών, δεν το ενεργοποίησαν. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις διασυνδέσεις της με εγκληματικά κυκλώματα και με τον κρατικό μηχανισμό, δεν πρέπει να ξαφνιάζουν. Δεν πρέπει άλλωστε να θεωρούμε ότι αποκαλύπτονται και όλα. Κανένας εφησυχασμός. Η λαϊκή πάλη και συμμαχία είναι αυτή που μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη Χρυσή Αυγή, να βάλει τέρμα στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνήθηκε φτηνό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Προωθούν παραπέρα μείωση οργανικών συνθέσεων

ΣΕΛ.  2
ΠΑΜΕ
Προετοιμασία για τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  12
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δρομολογούνται αρνητικές εξελίξεις

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΙ
Προωθούν «κοινωνική επιχειρηματικότητα»

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις Βρυξέλλες

Το ΚΚΕ διοργανώνει Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό».Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Δ. Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ