Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11634

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΘ
Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.

ΣΕΛ.  11
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση εκπαιδευτικών με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, κόντρα στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  13

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση

  • Ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Συρία και τη στάση της κυβέρνησης
  • Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή
  • Ο λαός να απαιτήσει καμία συμμετοχή της Ελλάδας

Η προσχηματική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για χρήση χημικών όπλων, οι συνομιλίες Ομπάμα - Κάμερον και οι πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή επιβεβαιώνουν σχεδιασμούς άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου και θύματα τους λαούς. Μεγάλη είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει στους σχεδιασμούς, αλλά και όλων των δυνάμεων που νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους για οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμή στον «Πέρδικα» και την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ

Σε μια λιτή εκδήλωση ψηλά στο Μαίναλο έγιναν, το Σάββατο, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Δημήτρη Γιαννακούρα («Πέρδικα»). Στο πρόσωπο του «Πέρδικα», οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τίμησαν συνολικά τον αγώνα του ΔΣΕ και φυσικά τους μαχητές και τις μαχήτριες της 3ης Μεραρχίας, που έδρασε στην περιοχή της Πελοποννήσου.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Ο λαός θα πληρώσει

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα ένα νέο δάνειο ή νέο «κούρεμα», όπως επίσης και τη δήθεν διόρθωση των «λαθών» που αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ. Παρά τον τσακωμό μεταξύ ΔΝΤ και χωρών της ΕΕ, τμημάτων του κεφαλαίου, γύρω από το μείγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, με βάση τα επιμέρους συμφέροντά τους, όλοι μαζί ζητάνε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων. Καμία αναμονή, οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.



ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Κόντρες για τη διαχείριση της κρίσης

ΣΕΛ.  6
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Μνήμες και διδάγματα

ΣΕΛ.  8
ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ
Λουκέτα, διάλυση, μαζικές απολύσεις

ΣΕΛ.  10
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Τώρα θα πωλούν και «ληγμένα» προϊόντα

ΣΕΛ.  14
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Πάνω από 40.000 εκτός παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  24
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου οι μειώσεις μισθών

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδικό «κλείσιμο» στις 16 του Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  14
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Ανάγκη για ενιαία πάλη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις και τα περί «καλύτερης αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού», που λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι παραμύθια. Η διέξοδος βρίσκεται στην ενιαία συντονισμένη πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ