Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11343

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
Πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  7

ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ καλεί το ΠΑΜΕ

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, οι Σωματειακές Επιτροπές να οργανώσουν καλά τη μάχη, βάζοντας στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερους εργαζόμενους

Motion Team

Τέρμα στις θυσίες για τους καπιταλιστές. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας. Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο. Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας. Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία για το λαό. Ηρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγάλα συμφέροντα, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε Σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά. Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι συζητήσεις στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα γιαπιά, στα καράβια να γίνουν χώροι διαφώτισης, προβληματισμού, αποφάσεων για αγώνα, για απεργιακές κινητοποιήσεις, για πρωτοβουλίες που θα μαζικοποιούν τα Συνδικάτα.


ΣΕΛ.  2   -   3,   10

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολόκληρο το πρόγραμμα του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν και φέτος στο «Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Αθήνα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Επικίνδυνες περικοπές

ΣΕΛ.  8   -   9
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Για τη δολοφονία των απεργών μεταλλωρύχων

ΣΕΛ.  17
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πείρα της Αργεντινής

ΣΕΛ.  5  -  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Κόβουν και απ' το φαΐ των παιδιών

ΣΕΛ.  16
«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Δολοφονικό όπλο κατά του λαού

ΣΕΛ.  20
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ενισχύουν πολύμορφα τους ιδιώτες

ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΑ
Διάχυση της κρίσης εκτός συνόρων

ΣΕΛ.  19
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
Σχεδιασμοί για μεγάλες καπιταλιστικές επενδύσεις

Μια τερατώδης επιχειρηματική επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, καλυμμένη με το μανδύα των «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», αλλά και επιχειρήσεων τουρισμού βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά στη Χίο, που, όπως έχει καταγγελθεί από πολλούς φορείς, για να μπορέσει να υλοποιηθεί είναι απαραίτητη η αλλαγή χρήσης γης με αποχαρακτηρισμούς.


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ