Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10432

«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Ανύπαρκτη η ιατρική προληπτική παρέμβαση στην Ελλάδα

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν σχεδόν ανύπαρκτες τις δημόσιες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, Δημόσιας Υγείας, υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και εξωνοσοκομειακής φροντίδας και περίθαλψης, που έπρεπε να υπάρχουν, μαζί με τον οικογενειακό γιατρό, σε Δημόσια - Δωρεάν Κέντρα Υγείας στο Πρωτοβάθμιο Επίπεδο. Βασική προϋπόθεση για αντιμετώπιση φαινομένων όπως η «νέα γρίπη».


ΣΕΛ.  11  -  13
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Πανστρατιά για κινητοποιήσεις, πανστρατιά για δράση, οργάνωση του λαού - χωρίς οργάνωση θα το τσακίσουν το κίνημα σε συνθήκες αντεπίθεσης και κρίσης - και ενίσχυση και εκλογική και πολιτική του ΚΚΕ. Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα, χωρίς ούτε να πετάμε στα σύννεφα, ούτε και να υποκλινόμαστε και να συμβιβαζόμαστε με τις δυσκολίες.


ΣΕΛ.  3  -  4

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ την Πέμπτη 30 Ιούλη με το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ώρα

Σε ξεσηκωμό καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, για να βάλει φραγμό στο επικείμενο πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που η κυβέρνηση προωθεί νομοθετικά αυτήν τη βδομάδα, καλώντας συνδικάτα και εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, που οργανώνουν ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα, την Πέμπτη 30 Ιούλη. Την ίδια μέρα, συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα, ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια-Ασφάλιση, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι.


ΣΕΛ.  5  -  7

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οργανωμένη συλλογική δημιουργική αξιοποίηση των διακοπών

Από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου προγραμματίζεται το κάμπινγκ της ΚΝΕ, για οργανωμένες διακοπές. Μια πρόταση για συλλογική, δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, σε μια περίοδο που το δικαίωμα στην ξεκούραση προβάλλεται ως ατομική υπόθεση στα πλαίσια των αστικών προτύπων, ενώ μετατρέπεται για όλο και περισσότερους νέους σε άφταστη πολυτέλεια. (Φωτό από την περσινή διοργάνωση).


Προσφορά

Μέλη και φίλοι των εργατικών συνδέσμων Αυστραλίας, «Δημόκριτος» Μελβούρνης και «Ατλας» Σίδνεϊ, προσφέρουν στην ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ 6.000 δολάρια Αυστραλίας για την ενίσχυση του Κόμματος, που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων.



ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η ΔΕΗ ΑΕ διαλύει χωριά, ζωές, ανθρώπους...

ΣΕΛ.  20  -  21
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ο εφιάλτης του 2007 ξανάρχεται

Αιτία η διατήρηση της πολιτικής που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση των δασών.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ
Τα περί «αλλαγής» και «νέας εποχής» καταρρέουν

ΣΕΛ.  24  -  25
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την Τρίτη η εκδήλωση στην ΕΤΜΑ για τα 29 χρόνια από τη δολοφονία της

ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ