Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7680

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στον τζόγο του Χρηματιστηρίου τα αποθεματικά

Στην Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και από αυτή στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, μέσω «διαχειριστών», μεταφέρεται το σύνολο των αποθεματικών των Ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολούμενοι), που ξεπερνούν τα 600 δισ. δραχμές και έπονται τα αποθεματικά των υπόλοιπων Ταμείων, με 3,5 τρισ. δραχμές, ανακοίνωσαν χτες ο αρμόδιος υφυπουργός και ο διοικητής του ΙΚΑ


ΣΕΛ.  13
ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟΣ
Καθήλωση στο Δρομοκαΐτειο

Εικόνες και σκηνές καθήλωσης, που θυμίζουν τα ψυχιατρεία του 18ου αιώνα, καταγράφονται καθημερινά στο Δρομοκαΐτειο, που δέχεται πια και τα επείγοντα περιστατικά από το Ψυχιατρείο στο Δαφνί μετά τις ζημιές του σεισμού.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Κυβερνητικό ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ στο ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε πεδίο βολής της «νέας τάξης πραγμάτων» με την πραγματοποίηση της ΝΑΤΟικής άσκησης DYNAMIC MIX 2000, ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος στη Βουλή ισχυριζόταν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την άσκηση, αλλά αντίθετα με αυτήν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα!

Το θέμα της ΝΑΤΟικής άσκησης και των παραχωρήσεων της κυβέρνησης, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση τόσο για το σενάριο της άσκησης όσο και για την εξαίρεση της Λήμνου και την πτήση των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών στον εθνικό εναέριο χώρο.

Εμφανής υπήρξε η αδυναμία του κυβερνητικού στελέχους, να δώσει κάποια πειστική εξήγηση στον ελληνικό λαό. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επεσήμανε, ότι υπάρχει διολίσθηση εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο υπέρ του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Κουράγιο παιδιά!

Ξεκίνησε χτες με μαθήματα γενικής παιδείας ο εξεταστικός μαραθώνιος για τους μαθητές της Β` και Γ` τάξης του ενιαίου λυκείου, τον οποίο εισήγαγαν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της κυβέρνησης. Οι μαθητές εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά και την Ιστορία και θα χρειαστεί αρκετό κουράγιο για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Σάββατο, με μαθήματα κατευθύνσεων, ενώ σήμερα ξεκινούν και οι εξετάσεις των εσπερινών λυκείων

Πρέπει να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Ιστορίας, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης υπογραμμίζει η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών


ΣΕΛ.  24

Προκλητική συμπεριφορά καναλιών

Οσυστηματικός αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα, που μετά τις εκλογές έχει πάρει προκλητικό χαρακτήρα, συνεχίστηκε και χτες αμείωτος.

Επί πολλές ώρες συνολικά, τα κανάλια MEΓKA, ΑΛΦΑ, ANTENNA, ΝΕΤ, είχαν συζητήσεις στις πρωινές και βραδινές ζώνες για το θέμα των ταυτοτήτων. Στα πάνελ αυτά πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ακόμη και της κίνησης Μπίστη, όχι όμως και του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι αρκετοί καλεσμένοι έκαναν αναφορά στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές.

Κι αυτό, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ προς τους υπεύθυνους, στους οποίους διαμαρτυρήθηκε γι' αυτή την απαράδεκτη πρακτική. Μάλλον, πλέον δεν είναι αρκετό να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ΑΙΣΧΟΣ...



ΕΣΡ
Οργιο τηλεοπτικής ανισότητας

Ομόφωνα το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο διαπιστώνει κατάφωρες παραβιάσεις, ακόμα και αυτής της αναλογικής ισότητας, στην προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο και απευθύνει επιστολή - σύσταση στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.


ΣΕΛ.  10
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Ευθύνες σε εργολάβο και πολιτικό μηχανικό

Σε μια πολυσήμαντη απόφαση προχώρησε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και εξέδωσε απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εργολάβου και ενός πολιτικού μηχανικού, που ευθύνονται για την κατεδάφιση «κόκκινης» πολυκατοικίας


ΣΕΛ.  19
ΑντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις
  • Περικύκλωση της βάσης του Αραξου: Αναχώρηση πούλμαν από την πλατεία Αγ. Γεωργίου στις 9.30 π.μ. την Κυριακή.
  • Πορεία Κερασίτσα - Τρίπολη: Αναχώρηση στις 4.30 μ.μ. της Κυριακής.
  • Στη βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο: Αναχώρηση από την προβλήτα των φέρι - μποτ προς τη βάση του Ακτιου την Κυριακή στις 9.30 π.μ.
  • Στη Σούδα της Κρήτης: Το Σάββατο και την Κυριακή κατασκήνωση ειρήνης έξω από τη βάση.
  • Στην παραλία Αγγελοχωρίου της Θεσσαλονίκης: Κατασκήνωση φιλειρηνιστών το Σαββατοκύριακο.
  • Επίσης, στα Γρεβενά, στο Χολαργό κ.ά., την Κυριακή 28 Μάη.

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ