Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8862

«Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
Ισχυρό ατού στη διεκδίκηση δίκαιης λύσης το βροντερό «όχι» των Κυπρίων

Eurokinissi

Το βροντερό «ΟΧΙ» του 76% των Ελληνοκυπρίων αποτελεί ένα ισχυρό ατού για την Κύπρο, στις όποιες διεργασίες ακολουθήσουν για την αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, τόνισε ο Ο. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επεσαν χτες οι τόνοι των μέχρι προχτές απειλητικών δηλώσεων Αμερικανών και Ευρω-ενωσιακών αξιωματούχων, καθώς τα όποια σχέδιά τους εντάσσονται πλέον στη γενικότερη «διαχείριση» της «επόμενης μέρας». Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  3,    6   -   9

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 13 ΙΟΥΝΗ 2004
Με το ΚΚΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αντίστασης και απειθαρχίας

Ο βασικός πυρήνας των θέσεων που προτείνει το ΚΚΕ στη μάχη των ευρωεκλογών παρουσιάστηκαν χτες σε εκδήλωση στην Αθήνα από τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

1. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν κι άλλη επιλογή. Ναι στην Ευρώπη των λαϊκών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.

2. «Οχι» στον ευρωμονόδρομο του Μάαστριχτ, στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, τους ευρωτρομονόμους και την ευρωκαταστολή. «Ναι» στην αντίσταση, στην απειθαρχία, στην ανυπακοή σε όλα τα μέτωπα πάλης και δράσης. «Ναι» στον ευρωπαϊκό λαϊκό αγώνα, στο συντονισμό και την κοινή δράση που ορθώνει ανάστημα αντίστασης και αντεπίθεσης στις επιλογές της ΕΕ.

3. Διεκδικήσεις και σύγχρονα αιτήματα συσπείρωσης και πάλης για το βιοτικό επίπεδο και τα κοινωνικά λαϊκά δικαιώματα, για τις συλλογικές και ατομικές ελευθερίες, κατά της ανεργίας και της προσωρινής μερικής απασχόλησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της καταστροφής του περιβάλλοντος. Υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όχι στις εκχωρήσεις. Κατά του πολέμου, της δημιουργίας κρατών προτεκτοράτων, της αλλαγής συνόρων.

4. Για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη που θωρακίζει κάθε λαό από την ιμπεριαλιστική ιδεολογία και την αλλοτρίωση, κατά της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε», που ευνοεί τις διακρίσεις και αντιπαραθέσεις με βάση το φύλο, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, κάθε μορφής ρατσισμού και εθνικισμού.

5. Κατά της ευρωδιχοτόμησης της Κύπρου. Κατά της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο που δρομολογήθηκε από την απόφαση της ΕΕ στο Ελσίνκι, πακέτο με την πρόταση ΑΝΑΝ που απορρίφθηκε από τους Ελληνοκύπριους. Υπέρ της στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού και ιρακινού λαού, όλων των λαών που διεκδικούν να αποφασίζουν για την τύχη τους.


ΣΕΛ.  11   -   14

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Παραμένουν στην ανασφάλεια

Καμιά πραγματική δέσμευση, που να ικανοποιεί το αίτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, δεν ανέλαβε και αυτή τη φορά ο υπουργός Εσωτερικών, στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ



ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση της Αθήνας

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, ενώ οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προετοιμασίες τους, σε όλη τη χώρα


ΣΕΛ.  16   -   17
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αναζωπύρωση συγκρούσεων και επιθέσεων

Με αναδιάταξη δυνάμεων και πιθανότατα αποστολή επιπλέον στρατευμάτων, προσπαθεί η κατοχική διοίκηση να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, που παραμένει εκρηκτική, καθώς σημειώνονται συγκρούσεις σε αρκετά σημεία της χώρας


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ